KLIMA

Hun er den nye miljødirektøren

Miljøvernministeren tror hun er godt rustet til en krevende jobb.

 Ellen Hambro blir direktør for det nye Miljødirektoratet.
Ellen Hambro blir direktør for det nye Miljødirektoratet. Bilde: Håkon Jacobsen
22. mars 2013 - 14:06

Klif og Direktoratet for naturforvaltning er nå slått sammen under navnet Miljødirektoratet. Hambro kommer fra stillingen som direktør for Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) og ble i statsråd fredag utnevnt for en åremålsperiode på seks år.

Større gjennomslag

– Miljødirektoratet vil bli en tydelig og synlig autoritet i en tid med stadig mer komplekse miljøutfordringer. Det nye direktoratet vil gi større gjennomslagskraft for miljøsakene, både gjennom felles ledelse og bedre samordning, sier miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV).

Overfor NTB trekker han fram Hambros tunge miljøfaglige bakgrunn.

– Hun kommer til å bli en svært god leder for direktoratet. Hun nyter bred respekt i det offentlige og har markert seg som en leder som kjenner miljøinteressene og klarer å formidle dem, sier miljøvernministeren.

Han sier prosessen med å samle de to direktoratene til ett har vært krevende, blant annet fordi det nye Miljødirektoratet kommer til å være lokalisert både i Oslo og Trondheim.

Vaktbikkje

Ellen Hambro (48) er jurist. Hun var ansatt i Miljøverndepartementet fra 1991 til 2004, før hun var ekspedisjonssjef i Landbruks- og matdepartementet fra 2004 til 2007.

– Miljødirektoratet skal både være demokratiets tjener ved gjennomføring av vedtatt politikk, men også vaktbikkja som er tydelig på om utviklingen er i samsvar med miljømålene. Vi skal formidle miljøfakta så det blir forståelig for omverden og være rådgiver og pådriver for et bedre miljø, sier Ellen Hambro i en pressemelding.

Avveininger

– Miljødirektoratet får mange vanskelige avveininger mellom miljøhensyn og andre samfunnsinteresser. Det skal vi håndtere med ryddighet og god dialog med omverdenen, fortsetter den nyansatte direktøren.

Ellen Hambro skal lede arbeidet med sammenslåingen av Direktoratet for naturforvaltning og Klima- og forurensningsdirektoratet til Miljødirektoratet opprettes 1. juli i år.

Les også:

Bekymret for manglende oljevern i Lofoten

Teknologene kan bli de nye værgudene

Regjeringen avviser kritikk av manglende energimål  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.