KLIMA

Hun blir WWFs nye generalsekretær

Nina Jensen overtar for Rasmus Hansson som generalsekretær i WWF-Norge. Her da de overleverte en rapport om miljøvernhensyn de ikke mener norske myndigheter tar når oljefondet investerer i Kina.
Nina Jensen overtar for Rasmus Hansson som generalsekretær i WWF-Norge. Her da de overleverte en rapport om miljøvernhensyn de ikke mener norske myndigheter tar når oljefondet investerer i Kina. Bilde: Scanpix
16. des. 2011 - 10:52

Nina Jensen kommer fra stillingen som fagsjef i WWF Norge, og har vært tilknyttet miljøorganisasjonen i ni år. Hun har bakgrunn som marinbiolog.

– Stolt og entusiastisk

– Jeg har alltid drømt om å jobbe for WWF, og føler meg stolt, ydmyk, og veldig entusiastisk over denne tillitserklæringen. Men utfordringene står i kø, og vårt arbeid blir viktigere for hver dag som går. Det betyr også at vi har enorme muligheter til å gjøre en forskjell og beskytte verdens natur og miljø for fremtiden, sier Jensen.

Les også: – Skrur ned klimaforventningene

Fra nyttår

Rasmus Hansson har ledet WWF i Norge siden 2000 og har selv ønsket å trekke seg fra stillingen som generalsekretær. Nina Jensen overtar stillingen 1. mars 2012.

WWF ble stiftet i september 1961 og feirer i år 50-årsjubileum. Den norske organisasjonen ble stiftet i 1971.

WWF: – Makten ligger i navnet

Får kikke i kortene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.