NYHETER

Hull i etterforskningen av brukollapsen i Trondheim

Statsadvokaten mener etterforskningen av brukollapsen i Trondheim i mai i fjor ikke har vært god nok, og krever at det blir gjennomført nye avhør. To personer døde i ulykken.

To personer døde i ulykken på Leangen i Trondheim i  mai . Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix
To personer døde i ulykken på Leangen i Trondheim i mai . Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix Bilde: Hansen, Tor Aage
5. feb. 2014 - 12:36

Trondheim (NTB):  – Det er hull i etterforskningen, og jeg har sendt saken tilbake til politiet og bedt om nye avhør, opplyser førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes ved Trøndelag statsadvokatembeter til Adresseavisen.

Han ønsker ikke å gå nærmere inn på hva han mener er mangelfullt i politiets etterforskning. Det er nå gått to måneder siden Sør-Trøndelag politidistrikt leverte sin innstilling til statsadvokaten.

Det er ikke kjent om politiet mener saken bør henlegges, om det bør bli foretaksstraff eller om en person eller foretak bør tiltales. Statsadvokaten regner med å avgjøre påtalespørsmålet i løpet av en måneds tid, skriver avisen.

 

Komplisert sak

– Dette er en stor og komplisert sak. At vi har ulike angrepsvinkler på et tema, er ikke unormalt. Vi er bedt om å foreta flere avhør, og målsettingen er å få de unnagjort i løpet av neste uke, sier politiadvokat Aage Sliper Midling.

Rotvollhaugen bru kollapset 8. mai i fjor mens den var under oppføring. En 37 år gammel tobarnsmor som tilfeldigvis kjørte under brua i bil og en 53 år gammel anleggsarbeider som jobbet under brua, døde i ulykken.

Politiet har foreløpig tatt ut siktelse mot stillasfirmaet Master Solutions. Reinertsen hadde hovedentreprisen på brua, mens Statens vegvesen var byggherre. Reinertsen støpte ny bru i slutten av oktober i fjor.

Det er ikke kjent om det er aktuelt å ta ut siktelser mot hovedentreprenøren eller byggherren. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.