MOBIL

Huaweis tablet har full HD-skjerm

MWC 2012: MediaPad 10 FHD har full HD-skjerm og firekjerneprosessor.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. feb. 2012 - 09:22

Søndag, etter at de hadde lansert firekjernemonsteret sitt, viste Huawei også frem en ny tablet en stakket stund. Den ble likevel ikke lansert skikkelig før i går.

Nyheten har deksel i aluminium, er 8,8 millimeter tykk og veier 598 gram, og har sylskarp skjerm.

Firekjerner

Huawei MediaPad 10 FHD, som babyen heter, er en 10 tommers tablet med forekjerneprosessor. Og det er benyttet samme prosessor som i telefonen Asced D quad, altså Huaweis egne K32V-systembrikke. Deres nye tablet blir dermed trolig en kraftig sak.

LES MER: Huawei lanserer Ascend D quad

MediaPad 10 FHD har videre fått 2 GB arbeidsminne, noe som er det dobbelte av hva som er vanlig i dag. Det og prosessoren bør sørge for at ting går jevnt og fint her. Det innebygde lagringsminnet er på 8 GB, men kan bygges ut med MicroSD-kort.

Full HD-skjerm

Skjermen er også interessant. Den måler ti tommer, men oppløsningen er hele 1920 x 1200 piksler. Du vil altså kunne vise film i full HD på denne skjermen. Til sammenligning har Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) en oppløsning på 1200 x 800 piksler.

MediaPad 10 FHD har dermed en pikseltetthet på 226 piksler per tomme. Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) har 149 PPI, mens iPad 2 har 132 PPI. Huaweis skjerm vil altså oppleves som skarpere. 

Skjermtypen er for øvrig en IPS LCD.

For å drive en slik oppløsning trengs kraftig grafikkprosessor. Huaweis grafikkprosessor har derfor hele 16 kjerner. 

Android 4.0

Operativsystemet er Android 4.0, og så vidt vi har funnet ut er det snakk om en "ren" utgave, altså uten noe ektra menysystem på toppen.

LES MER: Slik er Android 4.0

Tableten har for øvrig kamera med åtte megapiksler, og et frontkamera med 1,3 megapiksler. Utover GPS, Wi-fi, Bluetooh og de andre vanlige teknologiene støtter MediaPad 10 FHD 3G-hastigheter på opp til 84 Mbps. For å utnytte slike hastigheter må mobilnettet støtte det, og det gjør ingen nett i Norge. Tableten har også støtte for 4G LTE, som foreløpig ingen andre enn NetCom har lansert i Norge.

Prisen på nyheten er ikke kjent, men den skal komme i salg i andre kvartal, altså mellom begynnelsen av april og slutten av juni.

LES OGSÅ: Lyntest av Huawei Ascend D Quad

Her finner du alle våre artikler fra Mobile World Congress

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.