T2

Huawei tror på kjempevekst

Den kinesiske telecomgiganten som har tatt nesten hele det norske markedet for infrastruktur har store ambisjoner på terminalsiden. Nå kommer to designmodeller som skal innlede det de tror blir fire års supervekst.

14. okt. 2011 - 07:47

Huawei har store ambisjoner som telefonleverandører. Innen 2015 er målet å bli nummer tre på markedet. Vi får se på det.

Konkurrentene har neppe tenkt å slippe noen forbi i markedsstatistikken. Men går det som det har gjort på infrastruktur, er det grunn til å se opp.

_MG_3110 1110131850.jpg

Designtelefon

Ett av våpnene for å ta markedsandeler er den nye Android-telefonen Vision. Ved første øyekast ser det ikke ut som om Huaweis designere har sugd all inspirasjonen ut av eget bryst, men tittet godt over gjerdet til Taiwan-konkurrent HTC.

På samme måte som konkurrentens tidligere Legend-modell er Vision frest ut av ett stykke aluminium og gitt avrundede, kurvede former. Dessuten har den en skjerm som buer litt oppover. Ganske fiffig.

To grensesnitt

Huawei har stort sett holdt seg til helt standard Android-grensesnitt. Med Vision får brukerne valget mellom det eller et veldig stilig tredimensjonalt grensesnitt med en navigasjonskarusell fra SPB.

De fleste vil nok falle ned på det.

Telefonen har greie spesifikasjoner for en som ikke skal bli noen toppmodell. Den er 9,9 mm tykk, veier 130 gram og har en Super LCD-skjerm på 3,7 tommer.

Den har 2 GB innebygget lagringsminne og 512 MB systemminne. I tillegg kan man utvide minnet via et spor for microSD-kort.

En prosessor på 1 GHz skal drive stasen, som får strøm fra et batteri på 1400 mAh. Det innebygde kameraet har 5 megapiksler og LED-blits.

– I forhold til tidligere telefoner har vi forbedret multimediastøtten. Vi har lyttet til tilbakemeldinger som at folk vil bruke telefonen til å spille av lyd og bildefiler i alle slags formater. Derfor har Vision støtte for langt flere multimediakodeker enn tidligere, sier salgssjef Tor Slørdal i Huawei.

Huawei blir utfordrer i mobilmarkedet

TEST: Du store kineser!

Sikker

Han forteller også at de har laget en egen løsning for sikkerhetskopiering. En app kan lage en komplett kopi av all informasjon av SD-kortet.

Neste år vil dette bli utvidet som en nettskytjeneste, slik at den alltid kan gjenskapes om telefonen mistes eller trenger service.

Prisen på Vision vil ligge mellom 2495 og 2695 kroner.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Nettbrett

Det er ikke bare en telefon Huawei skal frese ut av aluminium. Det nye nettbrettet MediaPad får også aluminiumskropp. Dette er et syvtommers brett med en oppløsning på 1280 ganger 800 piksler, og det får Android versjon 3.2.

Mens nettbrett til nå har vært temmelig stusselig på tilkoblingssiden, har MediaPad porter for både microHDMI 1,3 og MicroUSB.

Det innebygde minnet på 8 GB kan også utvides gjennom et spor for microSD. Det er et kamera på 1,3 megapiksler foran og et på 1,5 megapiksler bak, med autofokus. Brettet har også stereohøytalere.

huawei_mediapad_1 1110131850.jpg

Lett

Brettet har både WiFi, SIM-kort og Bluetooth og drives av en 1,2 GHz tokjerneprosessor. Det er 10,5 mm tykt og veier bare 390 gram.

Batteriet skal vare i over seks timers bruk. Kanskje noe i minste laget, men når spesifikasjonslisten er så bugnende og prisen bare er 2795 kroner kan man nok tilgi det.

MediaPad vil komme på markedet fra 15. november på Elkjøp og Lefdal.

Huawei: Den Røde Fare

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.