MOBIL

Huawei lanserer ny toppmodell

MWC 2013: Huawei Ascend P2 er verdens raskeste 4G-telefon.

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. feb. 2013 - 16:46

De kaller den verdens raskeste, og vi vet ikke hvor smart det er. Men realiteten er i alle fall den at Huawei kjører samme trikset som under Mobile World Congress i fjor.

Først litt om telefonen: Den heter Ascend P2, har en 4,7 tommers skjerm med 1280 x 720 pikslers oppløsning, kraftig firekjerneprosessor på 1,5 GHz, 1 GB arbeidsminne og 16 GB lagringsminne.

Kort sagt det du kan forvente, med unntak av skjermoppløsningen som vi ærlig talt hadde trodd skulle være full HD.

Verdens raskeste igjen

Huawei legger hele sin tyngde på at telefonen er verdens raskete 4G LTE-smarttelefon. Den kan laste ned med inntil 150 Mbps i 4G-nettet, som selvsagt er langt større kapasitet enn du trenger. Men det er fint å ha.

Men vi tenker altså at dette er en note Huawei har spilt før, da de lanserte "verdens raskeste smarttelefon", D1 Quad, i fjor. Men da telefonen endelig kom i salg var den forbikjørt av de fleste konkurrentene for lenge siden. 

Ascend P2 skal komme i salg i juni, altså om omtrent fire måneder. Det kan skje mye på fire måneder. Men i øyeblikket er det i alle fall sant at dette er den raskeste som er lansert.

Tynn

Ikke at vi skal rakke ned på telefonen heller. Den ser ut til å være en sprek sak. P2 er 8,4 millimeter tjukk, og har en skjerm som strekker seg langt ut mot sidene. Skjermen er dekket med Cornings forsterkede Gorilla Glass.

Selv om skjermen ikke måler seg med telefoner som Sony Xperia Z eller HTC One rent spesifikasjonsmessig, har den en pikseltetthet på 312 PPI. Det er slett ikke dårlig.

Huawei har også inkludert noe de kaller Magic Touch. Dette innebærer at skjermen registerer berøring selv om du bruker hansker. Akkurat som på Nokia Lumia 920 og 820, med andre ord.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Kameraet på baksiden tar bilder i 13 megapiksler, og kan ta HDR-bilder og -video. Det betyr veldig enkelt sagt at flere bilder med forskjellig eksponering kombineres for å kunne gi et bredere fargespekter i bildene. Frontkameraet tar bilder i inntil 1,3 megapiksler.

Vi registerer også at Huawei har gitt telefonen en egen kameratast. Sånt liker vi.

Android 4.1

Telefonen kjører Android 4.1, og Huawei har lagt sitt eget menysystem Emotion UI 1.5 på toppen. Ascend P2 har også strømsparingsteknologier som angivelig reduserer strømforbruket med 30 prosent og korter ned ladetiden med 25 prosent.

Vi har ikke helt oversikten over prisen i øyeblikket (vi leser 399 euro noen steder), men i pressemeldingen sin sier Huawei at den skal komme i salg rundt andre kvartal.

Vi kommer tilbake med en nærmere titt på Ascend P2 så snart vi har fått tatt litt på den.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.