MOBIL

Huawei lanserer Ascend D quad

MWC 2012: Her er den første firekjernetelefonen fra Huawei.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. feb. 2012 - 16:02

Huawei sparer ikke på kruttet når de lansere Asced D quad i Barcelona. De hevder dette er den raskeste og mest strømeffektive telefonen som er laget.

Nyheten kjører Android 4.0 Ice Cream Sandwich, og Huawei har flikket litt på menysystemet slik at de får det slik de ønsker.

Under skallet finner vi ikke systembrikke fra Qualcomm eller Nvidia slik de andre produsentene bruker, men en egenutviklet brikke. Denne heter K3V2, og har ikke bare fire prosessorkjerner, men også 16 grafikkprosessorkjerner. Under lanseringen viste Huawei frem ytelsesmålinger som viser at deres prosessor er langt raskere enn Nvidia Tegra 3.

Dette skal ha en rekke fordeler, blant annet ved at du kan ta bilder raskere og at grafikk tegnes opp veldig rask.

Det skal videre komme forskjellige utgaver med forskjellig prosessorhastighet. Den ene får 1,2 GHz, mens den andre får 1,5 GHz.

4,5 tommers skjerm

Telefonen har 4,5 tommers skjerm, og Huawei hevder at dette er den mest kompakte telefonen med så stor skjerm, sammenlignet med produkter som allerede er på markedet. Telefonen er 8,9 millimeter tykk, og 64 millimeter bred. 

Skjermen har en pikseltetthet på 330 PPI, og Huawei passer på å understreke at dette gir den bedre pikseltetthet enn iPhone 4S sin skjerm. Oppløsningen er 1280 x 720 piksler.

Åtte megapiksler

Kameraet har oppløsningen åtte megapiksler, og det er snakk om en bakbelyst kamerasensor. Det vil si at det slipper mer lys inn på kamerabrikken, noe som igjen produserer bedre bilder. Frontkameraet har ellers 1,3 megapikslers oppløsning.

Telefonen har videre de tekniske spesifikasjonene du kan forvente deg, inkludert Bluetooth 3.0, Wi-fi og støtte for nedlasting med hastigheter på inntil 21 Mbps i 3G-nettet. Det skal videre komme en utgave med LTE-støtte i tredje eller fjerde kvartal.

Huawei skal lansere to versjoner av telefonen. I tillegg til standardutgaven kommer også Asced D quad XL. De to har henholdsvis 1800 mAh og 2500 mAh kapasitet.

Skal bruke lite strøm

Produsenten fokuserer tungt på strømforbruket. De har derfor utstyrt telefonen med sitt eget strømstringssystem som angivelig skal gi deg 30 prosent mindre strømforbruk sammenligenet med dagens toppmodeller. 

Huawei Ascend D quad kommer i sort og hvit utgave. Huawei ønsker foreløpig ikke å si noe om prisen, annet enn at den skal være konkurransedyktig. Den skal komme i salg i løpet av våren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.