MOBIL

Huawei Honor 2 har heftig prosessor

Oppfølgeren til Honor har fått en saftig oppgradering. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. okt. 2012 - 12:58

I februar testet vi Huawei Honor, og trillet en entusiastisk femmer. Ikke bare fordi den kostet lite penger, men også fordi det generelt var en svært god telefon.

Nå er Huawei klar med oppfølgeren, som fortsatt ser ut til å være en rimelig priset sak. Men maskinvaren har fått seg en saftig oppdatering. Honor 2 får nemlig firekjerneprosessor og skjerm med høy oppløsning.

Huawei har funnet frem sin egenproduserte systembrikke K3V2, som har en firekjerneprosessor på 1,4 GHz. Originalen hadde en enkeltkjerne på 1,4 GHz. Honor 2 har også fått 2 GB arbeidsminne.

Slugger

Systembrikken kjenner vi fra en Huawei-telefon som ble lansert tilbake i februar: Ascend D quad. Den har vi ikke sett noe til siden, men Honor 2 kan bli en verdig erstatter. 

Foruten kjapp prosessor har Honor 2 en 4,5 tommers skjerm med 1280 x 720 pikslers oppløsning. Det betyr at pikseltettheten tilsvarer den du får på iPhone. 

LES OGSÅ: Dette betyr skjermoppløsningen

Telefonen har 8 GB innebygget minne, men det er støtte for minnekort i tillegg. 

Ellers har Honor 2 fått et bakbelyst kamera med åtte megapikslers oppløsning. Dette kan også ta video i full HD, altså 1080p.

Prisen er oppgitt til 1888 kinesiske yuan. Det tilsvarer noe sånt som 1750 kroner, men vi antar at prisen blir litt høyere om Huawei bestemmer seg for å lansere telefonen her til lands. Honor 2 er nemlig foreløpig bare lansert i Kina, men vi har sendt avgårde en e-post til produsenten for å høre om de har planer for den i Norge.

OPPDATERT: Huawei forteller oss at Honor 2 kommer til Norge neste år, men det er ikke bestemt når.

OPPDATERT 2: Kinesiske nettsider oppgir som regel priser uten moms, så om vi regner inn dette i prisen er den nærmere 2200 kroner. Og så antar vi at det skal legges på noen hundrelapper til på den norske prisen.

Kilde: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.