MOBIL

Huawei-brett med skarp skjerm og sterk prosessor

Huawei relanserer sitt sterkeste nettbrett, og trekker sløret av en ny sjutommer under IFA-messen i Berlin.

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. aug. 2012 - 06:00

Da vi gjestet Mobile World Congress i Barcelona i februar viste Huawei frem sitt nyeste nettbrett med full HD-skjerm. Siden har vi ikke hørt noe mer om dette. Men under IFA-messen i Berlin har det atter dukket opp. Denne gangen sammen med en lillebror med sju tommers skjerm.

Huawei MediaPad 10 FHD er så vidt vi kan se spesifisert likt som i februar. Det vil si at det fortsatt har en 10 tommers skjerm med full HD (1920 x 1280 pikslers oppløsning). Det har også fortsatt Huaweis egenutviklede systembrukke K32V, som har firekjerneprosessor på 1,2 GHz og en 16-kjernet grafikkprosessor av typen Vivante GC4000. Arbeidsminnet er på 1 GB.

Brettet kjører Android 4.0, og har 8 GB innebygget lagringsminne. Det er mulig å bygge ut dette med Micro-SD-minnekort. 

MediaPad 10 FHD er 8,8 millimeter tykt, og veier 598 gram. Batteriet har en kapasitet på 6600 mAh, noe som skal gi en brukstid på minst åtte timer. Huawei har laget et tastatur du kan koble til.

Ellers har brettet kamera foran og bak. Støtte for Wi-fi er også på plass, og det kommer versjon med LTE. Huawei har laget ekstrautstyr som et tastatur du kan koble til i tillegg, men dette må kjøpes utenom.

Brettet kommer i salg i Tyskland i oktober, og skal koste 429 euro. Det betyr trolig en pris på 3200 kroner. Men hvilke planer Huawei har for MediaPad 10 FHD i Norge er vi ikke sikre på.Sjutommer med aluminiumsdeksel.

Lillebror med 7 tommers skjerm

Huawei viser også frem et lite Android 4.0-brett med sjutommers skjerm. Dette er myntet på nedre prissegment, med en utsalgspris på 249 euro (1820 kroner).

Brettet har ikke det heftigste av spesifikasjoner. Sjutommeren har WSVGA-oppløsning (1024 x 576 piksler), enkeltkjerneprosessor på 1,2 GHz, 1 GB arbeidsminne og 8 GB innebygget minne.

Batteriet er oppgitt til respektable 4100 mAh, og sammen med en størrelse på 193 x 120 x 11 mm og en vekt på 380 gram er ikke dette noen spesielt diger sak. Dekselet er laget i metall.

Det er et kamera med 3,2 megapiksler på baksiden, og et kamera på fremsiden. Brettet har plass til SIM-kort for internett på farten, og ellers Wi-fi, Bluetooth, USB og HDMI.

Huawei MediaPad 7 Lite kommer i salg i Tyskland i oktober, men heller ikke her vet vi hvilke planer Huawei har for norgeslansering.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.