MOBIL

HTCs WP8-telefoner lekker ut

Skal komme med tre telefoner med sterk maskinvare, ifølge lekkasje.

Marius ValleMarius ValleJournalist
22. juni 2012 - 10:00

Da Windows Phone 8 ble lansert fortalte også Microsoft hvem som skal lansere de første telefonene med det nye operativsystemet. Huawei, Nokia, Samsung og HTC skal bruke maskinvare fra Qualcomm, og nå ser det ut til at HTCs oppstilling har lekket ut.

Tre modeller skal angivelig være på vei fra HTC ifølge The Verge, som hevder å ha fått tilgang til HTCs lanseringsplaner. Det er snakk om et flaggskip, en mellomklasse og en enkel modell. De tre telefonene skal ha kodenavn Zenith, Accord og Rio.

LES OGSÅ: Microsoft lanserer Windows Phone 8

Det kan se ut til at HTC velger en lignende strategi som med One-serien sin her, hvor de har tre modeller i forskjellige klasser.

For ordens skyld viser bildet på toppen av artikkelen ikke disse tre telefonene.

Spør du oss kan disse telefonene være grunn god nok til ikke å kjøpe en Windows-telefon i dag. De ser nemlig svært interessante ut.

Toppmodellen

Den heftigste av de tre er Zenith. Denne har angivelig en skjerm på 4,7 tommer med 1280 x 720 pikslers oppløsning. Skjermen skal være av typen Super LCD 2.

Systembrikken skal være en Snapdragon-brikke med firekjerneprosessor. Telefonen ser også ut til å få DC-HSDPA+, som lar den laste ned med inntil 42 Mbps i 3G-nettet.

Kameraet sies å ha åtte megapiksler, og skal kunne ta opp video i 1080p (full HD).

Accord og Rio

Accord er steget under på stigen, men ser ikke ut til å bli noen sinke den heller. Her skal det angivelig brukes en 4,3 tommers 1280 x 720 pikslers Super LCD 2-skjerm.

Systembrikken er muligens en Qualcomm Snapdragon S4 (MSM8260A), men dette sies å være litt usikkert. Har den denne brikken betyr det imidlertid at den har samme maskinvare som HTC One S, som er rimelig sterk. Denne brikken har en tokjernet Krait-prosessor.

Arbeidsminnet skal være på 1 GB, det er støtte for nedlasting i inntil 42 Mbps i 3G-nettet, og telefonen har støtte for NFC. Kameraet skal kunne ta bilder i åtte megapikslers oppløsning.

Minstemann er Rio, som får en 4 tommers 800 x 480 pikslers skjerm. Den har en Qualcomm Snapdragon S4 MSM8227-brikke, som betyr at telefonen får en 1 GHz tokjernet Krait-prosessor. Arbeidsminnet skal være 512 MB. Ellers har den 5 megapikslers kamera, og støtte for 14,4 Mbps nedlasting i 3G-nettet.

Ifølge The Verge skal de nye telefonen angivelig komme på markedet i år. Rio og Accord skal komme først, i oktober. Zenith skal komme en eller annen gang i fjerde kvartal.

Det skal til slutt bemerkes at HTC ikke har bekreftet noe av informasjonen, så det kan ikke utelukkes at alt er oppspinn. Informasjonen virker imidlertid sannsynlig.

Kilde: The Verge

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.