MOBIL

HTC stenger ned HTCsense.com

Skytjenesten til HTC stenger i slutten av neste måned. Bedre versjon skal på plass.

Marius ValleMarius ValleJournalist
27. mars 2012 - 09:00

HTC stenger ned deler av HTCsense.com. Dette er selskapets skylagringstjeneste, hvor du blant annet kan ta sikkerhetskopi av telefonen din, og lagre kontaktlister, meldinger og annet.

Nå forsvinner en rekke av disse funksjonene fra tjenesten og hele tjenesten skal endres, ifølge HTCs nettsider. Innen 30. april må du ha lastet ned alle dataene dine til mobilen din, ellers vil de slettes. Dine data som kontakter, meldinger, Footprints og anropshistorikk fjernes fra skytjenesten.

Resten av funksjonaliteten, som sporing og fjernlåsing av telefonen, vil også bli utilgjengelig fra 1. mai.

Grunnen til dette er ifølge HTC at de skal forbedre HTCsense.com. Dette sier de i en uttalelse til Engadget. Hva endringene skal føre til er foreløpig ikke kjent, men de sier at tjenesten skal bli bedre enn den er i dag.

Kan lastes ned

Om du har data lagret i HTCsense.com er det mulig å laste ned denne. Data kan lastes ned i en zip-fil fra nettsiden, eller du kan sette opp synkronisering med HTCsense på mobilen dersom du har en HTC-telefon. Du finner nødvendige instruksjoner på HTCsense.com

Bare husk å gjøre dette før kalendern bikker over til 1. mai.

Det finnes en hel rekke alternative tjenester som kan ta seg av kontakter og meldinger, som for eksempel Googles tjenester. Da kan du også få tilgang til kontaktene dine om du skulle skifte til en annen produsent eller et annet operativsystem senere.

Det finnes også flere alternativer for sporing og låsing av telefoner.

LES MER: Slik sikrer du mobilen din

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.