MOBIL

HTC saksøker blogg for unboxing av One S

Slår ned på HTC-fanside som har skaffet telefon via bakveier.

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. apr. 2012 - 14:00

Før helgen publiserte den franske bloggen HTC Hub en unboxingvideo av HTC One X, hvor også One S dukket opp. Det likte HTC svært dårlig, og gikk like greit rettens vei for å få den fjernet.

LES OGSÅ: Lyntest av HTC One S

I likhet med blant andre Apple krever HTC i enkelte tilfeller at medier som ønsker å teste deres nye telefoner avtaler en sperrefrist for når de får lov til å publisere. Vi og våre konkurrenter måtte signere en slik avtale for å få lov til å låne et testeksemplar av HTC One X til test.

Dette hadde imidlertid ikke HTC Hub gjort, da de skaffet en One S fra en annen kilde enn HTC og dermed ikke hadde undertegnet noen avtale om sperrefrist.

Krever tilbake telefonen

Tross dette har HTC fått en rettslig kjennelse hvor HTC krever å få telefonen HTC Hub besitter. Det skal dog bemerkes at telefonen sannsynligvis kommer fra en kilde som har undertegnet en avtale med HTC, og i alle tilfeller ikke fra HTC selv. Men de hevder å ha kjøpt den fra en anonym kilde.

En lignende situasjon oppstod da Gizmodo fikk fatt i en iPhone 4 før Apple selv hadde lansert den. Det var den gangen snakk om en prototype. Det førte blant mye annet til at Gizmodo ble utestengt fra alle fremtidige Apple-lanseringer.

Hvilke etterspill den franske saken får, gjenstår å se.

Kilder: Phonearena.comHTCHub.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.