MOBIL

HTC-råskinn lansert

HTC Butterfly har fem tommers HD-skjerm og lynrask firekjerneprosessor.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. des. 2012 - 11:47
Vis mer

Helt siden HTC lanserte toppmodellen J Butterfly i Japan har det gått rykter om at samme telefon skulle dukke opp i internasjonal utgave. Dette fikk vann på mølla da de slapp HTC Deluxe i USA. Deluxe er en amerikansk variant av den samme telefonen.

En utgave for resten av verden har latt vente på seg, men i dag har HTC i det stille trukket sløret av det som er den internasjonale utgaven. Den heter enkelt og greit HTC Butterfly, og er kort sagt et råskinn av en telefon.

Under panseret sitter nemlig systembrikken Qualcomm Snapdragon S4 Pro. Denne har en firekjernet Krait-prosessor på 1,5 GHz, og grafikkprosessoren Adreno 320. Dette er noe av det aller kraftigste som er mulig å fatt på i dag. Arbeidsminnet er 2 GB, mens lagringsminnet er 16 GB. Støtte for minnekort er også på plass.

Dette er samme maskinvare som sitter i LGs toppmodell Optimus G.

Voldsom skjerm

Skjermen er et kapittel for seg selv. HTC har enkelt og greit begått markedets skarpeste skjerm. Den er fem tommer stor, og har full HD-oppløsning. Det betyr altså 1920 x 1080 piksler. Skjermtypen er S-LCD 3, og pikseltettheten er 440 PPI. 

LES OGSÅ: Full HD-skjerm blir 2013-trenden

Til sammenligning har Apple iPhone 5 en pikseltetthet på 326 PPI, mens Nokia Lumia 920 har en pikseltetthet på 332 PPI. 

LES OGSÅ: Dette betyr skjermoppløsningen

Samme kamera som One X

Kameraet er heller ikke til å kimse av. Oppløsningen er åtte megapiksler, noe som i og for seg ikke er noe oppsiktvekkende i seg selv. Men kameraet ser ut til å være likt spesifisert som på HTC One X. Her får du en brennvidde tilsvarende 28 mm, en blender på maks f2.0, og baksidebelyst sensor. Dette bør bety at kameraet gjør en god jobb i lav belysning.

Frontkameraet har en oppløsning på 2,1 megapiksler. Begge kameraene kan ta video i full HD (1080p). HTC har også inkludert bildebehandlingsprosessoren ImageChip som står i One-serien.

Her får du også en Beats Audio-forsterker. Denne sto i One X, og vi simpelthen elsket lyden den produserte. Det får oss til å håpe at også Butterfly er en sterk musikktelefon.

LES OGSÅ: Test av HTC One X

Batteriet har en kapasitet på 2020 mAh, som i seg selv ikke er spesielt imponerende. Selv om det ikke er direkte lite er vi spente på å se hvor mye den høyoppløste skjermen har å si for batteritiden.

Det hele er pakket inn i en telefon som veier 140 gram og måler 14,3 x 7,5 x 0,9 cm. 

Android - men hvilken utgave?

HTC opplysert at Butterfly kjører Android, men ikke hvilken versjon. Vi antar at det er snakk om versjon 4.1 eller 4.2. På toppen kjører selskapets egne Sense-menysystem.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent.

Du finner mer informasjon om HTC Butterfly på HTCs nettsider.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.