MOBIL

HTC lansererer Sensation XL

Diger skjerm og Beats Audio.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. okt. 2011 - 08:54
Vis mer

HTC hadde en liten fest i går kveld, hvor de lanserte telefonen som lenge har gått under navnet Runnymede. Dette en ny variant av Android-toppmodellen HTC Sensation. Sensation XL er en Beats-telefon som i motsetning til Sensation XE er basert på helt ny maskinvare. På et vis i alle fall.

Sensation XL er nemlig mer eller mindre samme telefon som Windows Phone 7-telefonen HTC Titan. Det vil si at du her får en 4,7 tommers Super-LCD-skjerm. Oppløsningen er 480 x 800 piksler, noe som gir en pikseltetthet på 199 piksler per tomme (PPI).

Samtidig betyr det at denne Sensation-varianten ikke har tokjerneprosessor. Som Titan er det systembrikken Qualcomm MSM8255t som er hjertet til telefonen. Brikken inneholder en 1,5 GHz Scorpion-prosessor og grafikkmotoren Adreno 205. Arbeidsminnet har vokst fra 512 til 768 MB.

Beats Audio

Det store poenget med Sensation XL er integrasjonen av Beats Audio. Dette betyr for det første at telefonen leveres med et Beats by Dr.Dre-hodesett. For det andre betyr det at telefonen har Beats Audio-lydprofil, noe som betyr at lyden er fininnstilt til å matche hodesettet som følger med. Når du plugger inn et Beats-hodesett justeres lydprofilen automatisk. Alt er for øvrig programvarebasert.

Telefonen skal leveres med øreplugger av typen urBeats, men vil også i en periode leveres i en premiumvariant med Solo Beats-hodesett. Solo er den billigste varianten av Beats by Dr. Dre sine øreklokker, og koster rundt 1500 kroner i løsvekt.

Litt lite minne

Sensation XL er utstyrt med 16 GB lagringsminne, slik at du skal få plass til favorittlåtene dine og noen til. Overraskende nok er det ingen støtte for minnekort, og ifølge Engadget er kun 12,6 GB av internminnet tilgjengelig for brukeren. Dette er litt i minste laget for de virkelig audiofile, som gjerne laster inn musikk med så høy kvalitet som mulig, noe som igjen betyr at musikkfilene tar stor plass.

Heftig kamera

Kameraet er for øvrig det samme som i HTC Titan. Det betyr at du har får åtte megapiksler, en bakbelyst sensor og stor blenderåpning. Dette bør i praksis bety at bildene blir gode, og at du kan få rimelig god kvalitet også i lav belysning.

Kameralinsen har en brennvidde tilsvarende 28 mm, noe som betyr at dette er et vidvinkelkamera.

Telefonen har også fotolys. Du kan ta opp video i HD-oppløsningen 720p. Det er også et frontmontert kamera med 1,3 megapiksler slik at du kan kjøre videosamtaler.

Tynn

Telefonen er 9,9 millimeter tykk, og har deksel laget delvis i aluminium. Det er ripesikkert Gorilla Glass foran skjermen, mens baksiden foruten et batterilokk nederst er i metall.

Sensation XL kjører Android 2.3.4 Gingerbread, og har den nye 3.5-versjonen av HTCs Sense-menysystem på toppen.

Telefonen skal komme i salg i begynnelsen av neste måned. Prisen skal ligge på rundt 5500 kroner.

Kilde: Pressemelding, GSMarena.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.