MOBIL

HTC lanserer Rezound

Her er HTCs første telefon med HD-skjerm.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. nov. 2011 - 21:24

HTC lanserte i kveld den nye toppmodellen Rezound. Dette er en Android-telefon med Beats Audio-programvare, og dermed den tredje telefonen i Beats-serien.

Beats-merkingen brukes på telefoner som markedsføres som spesielt gode til musikk. Det følger med et Beats-hodesett i esken, og når du bruker dette eller andre Beats-hodesett aktiveres en spesiell lydprofil tilpasset akkuret den hodesettmodellen du bruker.

Teknologien er utelukkende programvarebasert, så det er ingen spesiell maskinvare involvert.

Kommer med Beats-øreplugger

Rezound er altså en telefon som har dette, og med i esken får du Beats-øreplugger med musikkontroller på ledningen.

Skjermen til Rezound måler 4,3 tommer, og oppløsningen er 1280 x 720 piksler. Det er her snakk om en Super-LCD-skjerm. Oppløsningen er altså den samme som på Samsungs nye Galaxy Nexus

Under panseret finner vi en tokjerneprosessor som kjører på 1,5 GHz. Arbeidsminnet er 1 GB, mens lagringsminnet er 16 GB. Det er støtte for Micro-SD-minnekort i tillegg.

Telefonen er utstyrt med LTE, som her i landet markedsføres som 4G hos NetCom.

Høyhastighetskamera

Kameraet på baksiden tar bilder i åtte megapikslers oppløsning, og video i full HD (1080p). Det er også et to megapikslers frontkamera.

Interessant nok er slow motion-video endelig tilbake. Dette var en funksjon som dukket opp på LG Viewty for mange år siden, og som vi ikke har sett siden. Det er altså snakk om å kunne ta opp video i høy hastighet, slik at du kan spille den av i lav hastighet. Sånt liker i alle fall vi!

OPPDATERT: Som Tom-Erik kommenterer i feltet under er dette noe som finnes på Samsung Wave, så helt borte har det ikke vært. 

Mens vi snakker om hastighet: Telefonen skal være i stand til å ta bilder veldig raskt også. Her skal det altså være mulig å knipse bilder i et bankende kjør uten ventetid imellom.

Ladekontakter

Som HTC Rhyme har Rezound kontaktpunkter for lading på baksiden. Dette gjør det mulig å lade telefonen ved å legge den i en egen laderdokk. Batteriet har for øvrig en kapasitet på 1620 mAh.

Klar for Android 4.0

Operativsystemet her er Android 2.3 Gingerbread, mens grensesnittet er HTCs egne Sense 3.5. HTC skal imidlertid ha en plan for oppgradering til Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Ifølge Engadget beskrives planen som "aggressiv", så vi antar at det er snakk om tidlig neste år.

Kommer den til Europa?

Så er spørsmålet hvorvidt den kommer til Europa eller ei. Rezound er nemlig lansert hos den amerikanske operatøren Verizon. Her skal den komme i salg 14. november.

Hvorvidt HTC vil gjøre som med Evo 3D i Europa - altså lansere en modell som først kom i salg i USA - gjenstår å se. Hvis ikke er det alt annet enn usannsynlig at det vil komme en modell med tilsvarende spesifikasjoner i europeisk versjon.

Inntil videre er Rezound altså en modell for det amerikanske markedet.

Kilder: Slashgear.com, Engadget.com

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.