MOBIL

HTC lanserer One SV

HTC One SV har 4G og kommer i salg over nyttår.

Marius ValleMarius ValleJournalist
11. des. 2012 - 12:19
Vis mer

HTC har ikke tenkt til å sitte i ro og se på at Sony, Samsung, Nokia og Asus sitter og mesker seg alene med telefoner som kan brukes i 4G-nettet i Norge. Dermed slipper de det nyeste medlemmet i One-serien, One SV.

LES OGSÅ: Dette trenger du å vite om 4G

For å ta en aldri så liten digresjon tipper vi modellen ikke kommer til å bli noen hit hos fiffen i Bergen som nektet å registere sine nye biler med nummer som begynner med SV, siden det var reklame for Sosialistisk Venstreparti. De ønsket seg heller BS-skilter.

Android 4.0 og Snapdragon S4

Uansett: One SV er som resten av One-serien en telefon med Android 4.0, og den har forholdsvis sprek maskinvare. Dette er ikke en flett ny modell, da den ble lansert i andre deler av verden tidligere i høst.

Den har en 4,3 tommers S-LCD2-skjerm med 480 x 800 pikslers oppløsning. Det gjør skjermen verken spesielt stor eller høyoppløst, men en pikseltetthet på 217 PPI burde duge for de fleste.

LES OGSÅ: Dette betyr skjermoppløsningen

One SV har en Qualcomm Snapdragon S4-systembrikke med tokjerneprosessor på 1,2 GHz. Arbeidsminnet er 1 GB, mens lagringsminnet er 8 GB. Det er støtte for Micro-SD-minnekort. 

Ellers har telefonen det vanlige utvalget av tekniske finesser, som GPS, Wi-Fi, super-3G med 43 Mbps nedlasting, Bluetooth og NFC.

Fem megapiksler

HTC har også kostet på seg ikke bare ett, men to kamera. Det på baksiden har en oppløsning på fem megapiksler, har autofokus og fotolys, og tar video i full HD. Det andre står på fremsiden, og er egnet for videosamtaler og slikt, med en oppløsning på 1,6 megapiksler og mulighet for videoopptak i HD (720p).

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Det er også en Beats Audio-logo på baksiden av telefonen. Det betyr at det skal være spesielt god lyd i musikkutgangen her.Telefonen har deksel i polykarbonat.

4G-støtte

Men det er altså støtten for 4G som er rosinen i pølsa. Det gjør det nemlig mulig å laste ned i hastigheter på inntil 20 Mbps i 4G-nettet hos Telenor, eller høyere hastighet dersom du er bedriftskunde hos operatøren.

LES OGSÅ: Telenor åpner 4G for mobiler

HTC melder at telefonen skal komme i salg i januar. De har foreløpig ikke sagt noe om prisen.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.