MOBIL

HTC lanserer Desire HD og Desire Z

HTC har nettopp presentert de to nye Android-sluggerne Desire HD og Desire Z.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. sep. 2010 - 13:47
Vis mer

HTC lanserte som ventet de nye Android-telefonene Desire HD og Desire Z i dag. Dette blir oppfølgerne til den populære HTC Desire, som vi testet i april.

Les også: Test av HTC Desire »

De nye telefonene, som skal komme i salg i oktober allerede, og er begge laget i aluminium. Det er Desire HD som er "storebroren" av de to, mens Desire Z er en versjon med litt mer beskjedne spesifikasjoner men som har fulltastatur.

Android 2.2 er operativsystemet på begge modellene. De to telefonene har felles grunnspesifikasjoner, som kapasitive skjermer, AGPS, Wi-fi, super-3G og Edge. Menysystemet HTC Sense er også oppdatert, og telefonene får nå mulighet for forhåndsinstallerte kart via en ny kartløsning.

HTC Desire HD

Desire HD har 4,3 tommers skjerm, 1 GHz Snapdragon-prosessor og skal være en god del raskre enn forgjengeren Desire, blant annet ved at oppstartstiden er skåret ned til 12 sekunder fra 45 sekunder på forgjengeren. Det innebygde arbeidsminnet er på hele 768 MB.

Nykommeren er i bunn og grunn HTC Evo4G i ny innpakning. 

Telefonen har til forskjell fra HTC Evo4G ikke avtagbart bakdeksel. I stedet har telefonen en batteriluke som fungerer slik som på HTC Legend, hvor du skyver batteriet inn på siden. Som Legend er HD skåret ut i ett stykke aluminium.

Desire HD har 8 megapiksles kamera med dobbelt kameralys. HD-video er i vinden om dagen, og Desire HD byr derfor på 720p videoopptak. Om du er opptatt av lyd har telefonen Dolby-teknologi. Nøyaktig hva dette består av er for øyeblikket litt uklart.

Det er Micro-SD-minnekortstøtte i tillegg til det innebygde minnet på 1,5 GB.

Desire HD skal ifølge Mobilen.no koste rundt 4500 kroner.

Engadget.com har lagt ut de første live-bildene og førsteinntrykkene av HTC Desire HD her »Slik ser Desire Z ut skjøvet sammen.

HTC Desire Z

Desire Z har et fullt tastatur med fire rader som du får tilgang til ved å skyve opp telefonen. Tastaturet og skjermen er hengslet sammen på en slik måte at sett fra siden ser telefonen ut som en Z når du åpner den.

Den øverste tasteraden er kombinert med nummertaster, så du må belage deg på å bruke funksjonstasten flittig. HTC har integrert hurtigtaster i systemet, slik at du for eksempel kan trykke "R" for å svare på e-post.

Desire Z har en trykkskjerm på 3,7 tommer med oppløsningen 480 x 800 piksler. Videre er den utstyrt med en Snapdragon-prosessor på 800 MHz og har 512 MB arbeidsminne (RAM). Det skal være 1,5 GB lagringsminne.

Kameraet har 5 megapikslers oppløsning og kameralys.

Telefonen er utstyrt med et batteri med en kapasitet på 1300 mAh.

Prisen skal ifølge Mobilen.no ligge på 4900 kroner.

Engadget.com har lagt ut de første live-bildene og førsteinntrykkene av HTC Desire Z her »

HTCsense.com

I tillegg lanserer HTC en ny tjeneste de har kalt HTCsense.com, som er noe lignende Apples Mobile Me. Det vil si at du kan logge deg på tjenesten og få tilgang til informasjon fra mobilen du synkroniserer opp mot HTCsense.com. Men de har lagt til annen smart funksjonalitet, som at du kan få tjenesten til å ringe telefonen dersom du ikke finner den.

Dersom du mister telefonen er det også mulig å fjernslette informasjonen på den. Du kan også finne telefonen på et kart.

HTCsense.com skal i det store og hele være en tjeneste hvor du kan administere det meste på telefonen din fra PC-en din.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.