MOBIL

HTC lanserer den nye One-serien

MWC 2012: HTC lanserer tre nye telefoner: One X, One S og One V.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. feb. 2012 - 21:25

 HTC-sjef Peter Chou tok i kveld scenen i Barcelona for å lansere selskapets nye produkter. Det er den nye One-serien som lanseres. Tanken bak navnet er at du bare trenger én for å ha det beste kameraet, den beste musikkspilleren, og annet.

HTC Sense 4

Sammen med de nye telefonene kommer den nye versjonen av HTCs egenutviklede menysystem, Sense. Det er nå versjon 4 som slippes løs, og denne utgaven kjører på toppen av Android 4.0 Ice Cream Sandwich. 

Alle de nye telefonene har fått både Android 4.0 og Sense 4. De har også alle sammen menytaster under skjermen, og dermed ikke menytastene på skjermen slik Google har lagt opp til i Android 4.0.

LES OGSÅ: Slik er Android 4.0

Image Sense

På den nye versjonen kommer Image Sense. Dette er et begrep de bruker om alle de nye kamerafunksjonene i telefonene. Blant nyhetene finner vi store ikoner for video og foto, og du trenger ikke å skifte modus for å ta opp video. Her trykker du bare for å filme eller knipse.

De nye telefonen har også fått rask autofokus. De skal kunne fokusere på 0,2 sekunder. Dermed kan du raskt fotografere ting som skjer kjapt. Det er også mulig å holde kameratasten nede for å ta serier av bilder, og du kan velge ut det du vil beholde, eller lagre alle.

Kameraene i One-serien får alle sammen en blender på f/2.0. Det vil si at det slipper mye lys inn på kamerasensoren. Samtidig har HTC økt størrelsen på pikslene i bildesensoren. Dette skal enkelt og greit sørge for at bildene blir bedre.

Telefonene med Image Sense får også mulighet til å ta bilder mens du tar opp video.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

De nye telefonene har alle sammen fått en egen bildeprosesseringsbrikke, som tar seg av kameraoppgavene. Dette skal gi bedre bildekvalitet og ikke minst raskere kamera.

Musikk

One-serien får en ny programvare for overføring av musikk fra PC til mobilen. Du trenger å koble telefonen til PC-en med USB-kabel en gang, og så kan du overføre musikk trådløst senere.

Beats er for øvrig også oppdatert. Nå skal du kunne bruke Beats-profilen i telefonen med alle musikkapper. Dermed kvitter HTC seg med noen av det som har vært den største irritasjonsfaktoren for vår del.

Dropbox

HTC utvider sitt samarbeid med Dropbox. Når du kjøper en telefon i One-serien får du med 25 GB lagringsplass i to år. Dermed kan du lagre vanvittig mange bilder i skyen.

HTC Media Link

HTC lanserer i tillegg til telefoner den nye enheten Media Link. Dette er en enhet du plugger i HDMI-pluggen på TV-en din, og styrer fra telefonen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Det betyr at du kan vise bilder eller video fra telefonen på TV-en. Du kan også speile skjermbildet fra telefonen, og dessuten bruke telefonen som vanlig mens du viser video fra telefonen på TV-en.

Telefonene

HTC One X

Så til maskinvaren. HTC One X er selve toppmodellen i dagens lansering. Den er utstyrt med en 4,7 tommers Super-LCD 2-skjerm, og firekjerneprosessor fra Nvidia, altså Tegra 3.

LES MER: Slik er Tegra 3

Det vil også komme en versjon med Qualcomms nyeste Snapdragon S4-brikke. Denne heter One XL, og har i tillegg LTE-støtte. Rent praktisk er de to telefonene like, men One XL har fått tokjerneprosessor.

Prosessorene tikker på 1,5 GHz, og telefonen har fått 1 GB arbeidsminne. Lagringsminnet er romslige 32 GB, men det er ikke støtte for minnekort.

Selve telefonen er laget i gjennomfarget polykarbonat-plast, akkurat som Nokia N9 og Lumia 800. Dette har fordelen at riper ikke synes så godt. 

Skjermen er også dekket av Gorilla Glass, og den er buet i kantene. Selve telefonen måler 134 x 79 x 8,9 millimeter og veier 130 gram. 

Godt spesifisert kamera

Kameraet ser ut til å kunne bli en aldri så liten höydare. Med åtte megapikslers oppløsning, bakbelyst kamerasensor og blender på f/2.0 ligger alt til rette for at telefonen skal ta bilder i god kvalitet. HTC fokuserer tungt på kameraene i denne lanseringen, og optikken skal være god.

Kameraet har for øvrig en brennvidde på tilsvarende 28 millimeter, noe som gjør at du har rimnelig god vidvinkel. Fotolyset på baksiden skal være av den smarte typen, som justerer lysstyrken utifra hvor langt borte motivet er.

Videre har telefonen fått en dedikert brikke som tar seg av bildeprosesseringen.

Som ventet tar One X video i 1080p, altså full HD. Det er også et frontmontert kamera på 1,3 megapiksler som kan brukes til videosamtaler.

Teknospekket

Utover dette har telefonen de mest aktuelle teknologiene, som super-3G, Wi-fi og den nyeste Bluetooth 4.0-standarden.

Det er ellers MHL-tilkobling på telefonen. Det vil si at du bruker samme plugg til lading med en vanlig Micro-USB-plugg og til å koble telefonen til TV-en.

Batteriet til telefonen har en kapasitet på 1800 mAh.

One X kommer i salg i april.

LES OGSÅ: Lyntest av HTC One X

 

HTC One S

One S er en tynn telefon med unibodysdeksel. Telefonen har fått rask maskinvare og stor skjerm. Materialene som er brukt er spesielle. De er laget i keramisk materiale som gjør at de blant annet er ekstremt ripesikre.

Telefonen kommer også i en variant som har et anodisert aluminiumsdelsel som har gradert farge som strekker seg fra bunn til topp.

Vi har kjent litt på telefonen, og er enige med HTC i at de både ser bra ut og ligger godt i hånda.

One S har ellers en mindre skjerm enn storebror One X. Den måler 4,3 tommer, og har oppløsningen 540 x 950 piksler. Det er altså ikke like skarp skjerm her. Men til gjengjeld er det en Super-AMOLED-skjerm.

Selve telefonen måler 131 x 65 x 7,8 millimeter og veier 119 gram. Vi snakker altså om en rimelig tynn og lett telefon.

Prosessoren i telefonen er en tokjernet Qualcomm Snapdragon S3 som kjører på 1,5 GHz. Den har 1 GB arbeidsminne og 16 GB lagringsminne, men ikke støtte for minnekort.

Kameraspesifikasjonene er ellers som på One X, så vi snakker er om en habil kameramobil.

Ellers stiller One S med Bluetooth 4.0, Wi-fi, super-3G, GPS og en MHL-tilkobling. Batteriet har en kapasitet på 1650 mAh, altså hakket lavere enn One X sitt batteri. 

One S kommer i butikkene i april.

LES OGSÅ: Lyntest av HTC One S

 

HTC One V

One V er den enkleste av de nye telefonene. Men noen kjip lavprismodell blir det neppe. Telefonen har nemlig fått en 1 GHz prosessor, 512 MB arbeidsminne og 4 GB lagringsminne. Det er støtte for minneutvidelse via Micro-SD-minnekort.

Den har fått samme deksel som HTC Legend, som HTC lanserte i 2010. Det vil si at telefonen har et unibody aluminiumsdeksel skåret ut av ett stykke metall.

Skjermen måler 3,7 tommer, og har oppløsningen 480 x 800 piksler. Det er snakk om en vanlig LCD-skjerm.

One V måler 120 x 60 x 9,3 millimeter, og veier 115 gram. Batteriet har 1500 mAh kapasitet, og dermed den laveste av de nye telefonene.

Interessant nok er det lavere oppløsning på kameraet her, fem megapiksler. Men resten av spesifikasjonene er like, noe som vil si at du får en blender på f/2.0, dedikert bildeprosesseringsbrikke, mulighet for å ta bilder under videoopptak og annet. 

Videooppløsningen er imidlertid skrudd med til 720p.

Spesifikasjonene er for øvrig som ventet. Du får super-3G, Wi-fi, Bluetooth 4.0, og GPS. Her er det ingen TV-tilkobling (med mindre du kjøper Media Link), så USB-tilkoblingen er en standard Micro-USB-inngang.

Som de to andre telefonene har også One V fått Beats-utvidelse, noe som betyr at den har en egen lydprofil du kan bruke sammen med Beats-hodesett.

One V kommer i salg i april.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.