MOBIL

HTC først med fire kjerner?

Avdelingen for ville rykter presenterer: HTC Edge. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
8. nov. 2011 - 07:57

Vi står overfor de første mobiltelefonene og tabletene med firekjernet prosessor. Det er rimelig sikkert, med tanke på at systembrikkeprodusentene Nvidia og Qualcomm jobber med brikker med firekjerneprosessor.

Det vil altså si at de lager brikker med fire prosessorer, som i praksis betyr at de kan ta unna fire ganger så store arbeidsoppgaver. Nvidia har sågar gått ut og sagt at det kommer tableter med firekjerneprosessor allerede i høst.

HTC Edge

Det kan se ut til at HTC jobber med en telefon med firekjerneprosessor. Nå siterer nemlig nettstedet PocketNow.com det de hevder er en sikker kilde som angivelig vet at HTC Edge blir en slik telefon.

Telefonen skal ha en 4,7 tommers skjerm med 1280 x 720 pikslers oppløsning slik som den nylig lanserte HTC Rezound. Prosessoren skal ha fire kjerner som kan kjøre på inntil 1,5 GHz, og det skal være snakk om systembrikken Nvidia AP30 Tegra 3. HTC Edge skal ha 1 GB arbeidsminne.

Ellers snakkes det som et åtte megapikslers kamera med en 28 mm vidvinkellinse og blender på f/2.2. 

Lagringsminnet blir ifølge kilden trolig 32 GB. Telefonen skal ellers ha Bluetooth 4.0 og Beats Audio. Telefonen kjører antakelig Android 4.0, og skal visstnok komme med neste versjon av HTCs menysystem, Sense 4.0.

Ifølge nettstedet ventes Edge å dukke opp sent i første kvartal eller tidlig i andre kvartal. 

Tull og/eller tøys?

Når alt dette er sagt, så har vi flere ganger tidligere sett nettsteder og blogger vise til "sikre kilder" som har vist seg å bare prate tøys.

Nettstedet har også publisert et produktfoto. Det virker kanskje litt lite sannsynlig at HTC skal ha dette klart allerede nå. Videre har telefonen på bildet Androids menytaster under skjermen. Disse er unødvendige med Android 4.0.

Så inntil mer informasjon dukker opp arkiverer vi HTC Edge i arkivskapet merket med "ville rykter". Det vil ikke si at vi syns dette høres usannsynlig ut. Det kan godt være at HTC og andre produsenter viser frem sine første telefoner med firekjerneprosessor allerede under CES-messen i januar eller under Mobile World Congress i februar.

Kilde: PocketNow.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.