INDUSTRI

HTC\Bechtel signerer Kårstø-kontrakt

CO2-fangstanlegget på Kårstø blir verdens største. Nå får også den fjerde kvalifiserte tilbyderen forstudie-kontrakt.
CO2-fangstanlegget på Kårstø blir verdens største. Nå får også den fjerde kvalifiserte tilbyderen forstudie-kontrakt. Bilde: Øyvind Hagen/Statoi

Gassnova SF skriver i en pressemelding at de har valgt å gi også den fjerde kvalifiserte tilbyderen FEED-kontrakt (Front End Engineering Design) på den tekniske forstudien til CO 2-fangstanlegget på Kårstø.

Teknisk løsning

Tilbyderen, som er et samarbeid mellom HTC Purenergy Inc og Bechtel Overseas Corporation, skal nå lage et forslag til teknisk løsning for anlegget.

Allerede har Aker Clean Carbon (Norge), Flour Daniel Construction (England\USA) og Mitsubishi Heavy Industries (Japan) fått identiske kontrakter, og HTC\Bechtel må overholde samme frister som resten, til tross for at de fikk tildelt kontrakten tre måneder senere.

- At også det fjerde kvalifiserte selskapet signerte avtalen om FEED-studier vil styrke teknologigrunnlaget i prosjektet. Jeg ser positivt på at interessen for å være med på denne viktige studien er så stor. HTC/Bechtel får dårligere tid enn de tre øvrige, men dette er en utfordring de er forberedt på å takle, sier Bjørn Bergesen, kommersiell direktør i Gassnova.

Les også: Tre selskaper konkurrerer om Kårstø

Konkurranse

Vinneren eller vinnerne av kontraktracet er den eller de leverandørene som foreslår de beste løsningene totalt sett.

De vil så få muligheten til å utarbeide et kommersielt tilbud og på den måten være med i den videre konkurransen om kontrakt for bygging av fangstanlegget.

Les også: Milliardkontrakter for Aker og Aibel

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.