T2

HTC banker til

SJEFENE: HTC-sjefen viste frem de nye modellene sammen med en representant fra Vodaphone som vil omfavne de nye modellene.
SJEFENE: HTC-sjefen viste frem de nye modellene sammen med en representant fra Vodaphone som vil omfavne de nye modellene. Bilde: Odd Richard Valmot
16. sep. 2010 - 10:01

Dagen etter at Nokia har lansert nye modeller i London gjør HTC det samme i samme by. Men mens Nokia trenger å bremse tilbakegang er HTC i den andre enden av skalaen. De skal booste fremgangen. Og det mangler ikke på selvsikkerhet på pressekonferansen.

Dagen etter at Nokia har lansert nye modeller i London gjør HTC det samme i samme by. Men mens Nokia trenger å bremse tilbakegang er HTC i den andre enden av skalaen. De skal booste fremgangen. Og det mangler ikke på selvsikkerhet på pressekonferansen. KJEMPESKJERM: Selv med en 4,3 tommers skjerm ligger nye Desire HD godt i hånden. ORV

– Vi er en leder og en innovatør på smartphone. Som vi sa i fjor, smartphone er den nye telefonen. Det siste året har vi hatt fenomenal suksess og vekst. På et år har vi økt oppmerksomheten på merket vårt til det dobbelte og nå er vi en av de fire store nå og vi skal fortsette å ekspandere både i markedet og i brukeropplevelser, sier HTC-sjefen Peter Chou.

Gigant

HTC har hatt stor suksess med sin HD2-telefon med hele 4,3 tommers skjerm. For stor sier mange. Fantastisk mener andre. Vi er enige med de siste. Men Mens HD2 var utstyrt med Microsoft Windows Mobile operativsystem kommer nye Desire HD med Android 2.2. Og ikke bare det. Den har fått en grundig oppgradering på maskinvaresiden. Den enorme skjermen kommer godt fra det fordi den går helt ut til kanten på telefonen som heller ikke er mer enn 11,8 mm tykk. LCD-skjermen er et virkelig løft i forhold til HD2, men det er slik det skal være i år. Fingerfølelsen virker også bedre enn forgjengeren og er helt på høyde med det beste på markedet.

Kameraoppløsningen har vokst til 8 MP og er supplert med to blitslys. Det lover godt for mørke kvelder. HD-video er selvsagt. HTC har indikert en pris på rundt 4 500 kroner for giganten og det kan gjøre den til en tøff utfordrer til både iPhone og andre toppmodeller med Android. Den ventes i butikkene i midten av oktober.

Desire Z

HTC har hatt enorm suksess i det siste med sin 3,7 tommers Desire-modell som er en videreutviklet variant av den de leverer til Google. Nå kommer den med et innholdsrikt tastatur, som vil ha Æ, Ø og Å når den kommer i slutten av neste måned. Z-en har også fått den nye skjermgenerasjonen basert på såkalt super LCD-skjerm. Prisen vil ligge på rundt 4 800 kroner når den dukker opp på markedet i slutten av oktober.

MED TASTATUR: Desire Z er en videreutviklet variant av dagens suksessmodell som har fått et velutstyrt tastatur. orv

Kart

Begge modellene er ment å gå i strupen på Nokia på navigasjonssiden. Nå kan brukerne laste ned kart gratis for sitt lokalområde, les Norden, slik at de slipper ventetid. Det følger også med stemmenavigasjon for de som vil bruke telefonen som stifinner i bilen. HTC peker på at det nye grensesnittet fortsetter å vise kartet selv om det kommer inn en samtale. Den opptar bare en liten bit av skjermen.

Sense

HTC har utviklet sitt eget grensesnitt på toppen av alle telefonene sine uansett operativsystem. Gjennom mange generasjoner har de raffinert Sense, som det kalles, til å bli en veldig effektiv måte å nå fem til informasjonen på og de har dannet skole for de andre leverandørene i bransjen som bruker åpne operativsystemer.

Til værs

Sence er selvfølgelig også raffinert og fått nye funksjoner, men den store nyheten er nettskytjenesten HTCSense.com som gjør at brukerne kan administrere telefonen sin på nettet.

De som ønsker kan lagre all informasjon på telefone på nettet inklusive informasjon om alle man er i kontakt med og alle meldinger. Selv slettede meldinger er det mulig å finne igjen her. Et kjent problem er at man ikke finner igjen en telefon som står på lydløs. Da hjelper det jo ikke å ringe til den. De som bruker HTCSense.com kan bare logge seg på og skru på lyden over nettet håpe at det ringer under eller nede i sofaen. En annen tjeneste for de glemsomme, som kommer på kontoret og oppdager at de har glemt telefonen, er at de kan logge seg på og sette over alle samtalene til kontortelefonen. Og skulle uhellet være ute og du mister den kan du fjernslette all informasjon, men også legge inn et startskjermbilde til den som finner den med oppfordring til å tykke på knappen som ringer til deg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.