IT

HPs alt-i-ett-skap

SAMLET: Martin Fink, sjef for forretningskritiske systemer hos HP opplyser at Super Dome 2 bruker halvparten så mye energi som forgjengeren og bare trenger halvparten av plassen.
SAMLET: Martin Fink, sjef for forretningskritiske systemer hos HP opplyser at Super Dome 2 bruker halvparten så mye energi som forgjengeren og bare trenger halvparten av plassen. Bilde: HP

FRANKFURT: De siste årene har det vært klyngeteknologien (clustering) som har dominert snakket på datarommet.

Billige servere, gjerne med blade-formfaktor, kobles sammen til en dataklynge hvor mange prosessorer jobber sammen for å få jobben gjort.

Alle har kastet seg over denne teknologien, som sammen med virtualisering har senket kostnaden til databehandling dramatisk.Tilbake til fremtiden

Men klyngeteknologien er ikke svaret på alle utfordringene. Noen ganger er de gode gamle maskinene med såkalt symmetrisk multiprosessering (SMP) bedre.

I slike maskiner jobber fra to til et høyt antall prosessorer sammen om en oppgave, men i motsetning til i en klynge deler de et felles minne og kan tilby ytelse på mange områder som klynger ikke kan konkurrere med.

HPs tradisjonelle SMP-maskin har vært SuperDome. Nå kommer SuperDome 2, men ikke alene. HP har integrert den moderniserte SMP-maskinen i et større system som både kan være en SMP-maskin, men også en klynge.

Alt-i-ett

Det nye Integrity-skapet hvor alle godsakene kan integreres og administreres under ett kan utstyres med både Xeon og Itanium-prosessorer og alt er bygget opp slik at man flytte serverbladene dit man vil.

I tillegg inneholder skapet nettverk med massiv I/O-kapasitet og en viss lagerkapasitet.

– Dette systemet bruker halvparten av energi enn tidligere og trenger bare halvparten av plassen. Og vi måler en ytelse som varierer fra en dobling til ni ganger avhengig av oppgavene. I tillegg har vi bygget inn mer enn 100 innovasjoner som gir oss en tilgjengelige på nesten 100 prosent, sier sjef for HPs forretningskritiske systemer, Martin Fink.Itanium

Selve SuperDome-delen av skapet er basert på Intel- og HPs nye Itaniumprosessorer.

Dette er prosessoren for de virkelig krevende applikasjonene mener HP, selv om de ikke nevner prosessoren med navn.

Både Microsoft og Red Hat har droppet støtten for Itanium, men HP selv kjører på med sin UNIX, HP-UX.

Svaret på kundenes utfordringer med flere plattformer er at alle plattformer kan kjøres i det samme skapet.Kapasitet

Det er opptil åtte Itaniumbladeservere, hver med to firekjerners prosessorer og opptil to terabyte minne og åtte bladeservere hver med to åtte-kjerners Xeonprosessorer.

Alt er bygget opp med standard komponenter som kan flyttes rundt mens alt går.

Les mer om: