T2

HP selger ingeniørlegenden på nytt

Stein Jarle Olsen
6. sep. 2011 - 07:38

Da vi skrev om skipsingeniør Thomas Eckey som tidligere i år sørget over at hans HP 15C hadde gått over i de dødes rekker, formelig rant det inn med kondolasjoner og bekreftende nikk i kommentarfeltet vårt.

Mercedes-klikket

Eckey og kollega Jan Egil Granly i Inocean Engineering mente det var "Mercedes-klikket" kombinert med såkalt omvendt polsk notasjon som gjør HP 15C til den beste kalkulatoren noen gang.

Tekna-president Marianne Harg sa seg enig, og proklamerte at hun også hadde en 15C som hun ikke kan være foruten.

Les saken: Hva er det med denne kalkulatoren?

Jubileumsutgave

Normalt sett er denne kalkulatoren kun tilgjengelig gjennom Ebay for hundrevis av dollar, men i en begrenset periode vil det nå være mulig å kjøpe en jubileumsutgave direkte fra HP i anledning 30-årsjubileet for 12C.

12C kom i 1981, 15C i 1982. Puristene vil muligens ikke sette like stor pris på at jubileumsutgaven av 15C har hundre ganger prosesseringshastigheten til originalen.

HP 15C limited edition koster $100, og ser kun ut til å være tilgjengelig fra HP i USA.

HP 15C kalkulator. Omvendt polsk notasjon.
HP 15C - en legende blant ingeniører. Stein Jarle Olsen

Kjøpte ny

Thomas Eckey skriver for øvrig i en e-post til Teknisk Ukeblad at han endte opp med å kjøpe en pent brukt 1984-modell av en kar fra Enebakk.

– Jeg har forøvrig satt meg opp på liste hos HP på den nye serien, så da har jeg vel snart to. Men, jeg har to barn, og skal det bli noe av dem, så bør vel de også få seg hver sin 15C.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.