MOBIL

HP kjøper Palm

HP overrasker alle, og annonserer at de kjøper mobilprodusenten Palm.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. apr. 2010 - 03:29
Vis mer

I går kveld annonserte HP at de kjøper Palm. Prisen skal være 1,2 milliarder dollar, eller omtrent 7,15 milliarder kroner. Kjøpet ble formalisert 28. april, og vil gjennomføres 31. juli i år. 

Dette er overraskende, siden HP har fokusert på Windows både i mobiler og PC-er. Kjøpet kan gi Palms operativsystem WebOS det puffet det trenger for å få større markedsandel.

Les også:

Test av Palm Pre » 

Palm Pre og Pixi til Europa »

Palm oppgraderer Pre »

Surfebrett med WebOS?

I pressemeldingen skriver HP at WebOS er "en ideel plattform for å ekspandere HPs mobilitetsstrategi og skape en unik HP-opplevelse som strekker seg over flere mobile tilkoblede enheter." Nøyaktig hva de mener med dette er ikke kjent, men Engadget har snakket med topper i både HP og Palm som ikke avviser at det kan bli snakk om tablet-enheter, eller surfemaskiner (tenk iPad).

Dermed får vi trolig se en strørre trøkk med WebOS-enheter. HP har planer om å videreutvikle WebOS, uten at detaljer er kjent, men de planlegger å spytte mer penger i utvikling av operativsystemet. Hvorvidt dette betyr at HP kaster Windows Mobile på dør er også et åpent spørsmål.

Penger i ryggen

Det kan de kanskje tjene på å gjøre, for ærlig talt har ikke HP hatt all verden med suksess med sine Windows-telefoner. HP har i praksis ikke klart å gjøre noe i mobilmarkedet, så Palm-kjøpet er en smart måte å komme seg inn i markedet.

Med Palm får de med selskapets forhold til operatører og en kjent merkevare på kjøpet. WebOS har også blitt svært godt mottatt i markedet.

Da vi testet WebOS på Palm Pre elsket vi det. Les testen »

Palm får på sin side med HP som eiere plutselig penger i ryggen, og kan for alvor hive seg ut i konkurransen mot Apple, Google og Microsoft på mobilfronten.

Ryktene sa i forkant av avtalen at både Dell, Lenovo, RIM og Cisco var interessert i å kjøpe Palm. I teorien kan det være at noen kommer og byr over HP, men dette er ifølge Dan Gallagher i MarketWatch usannsynlig.

Det er i alle fall sikkert at det blir spennende å se hvor dette samarbeidet fører.

Kilder: Engadgetmobile.com, Marketwatch.compressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.