T2

HP fortsatt størst

HP er fortsatt den største leverandøren av PC-er i verden. Her modellen Pavilion dm1, som vi var veldig fornøyde med i vår test.
HP er fortsatt den største leverandøren av PC-er i verden. Her modellen Pavilion dm1, som vi var veldig fornøyde med i vår test. Bilde: Stein Jarle Olsen
Stein Jarle Olsen
16. juli 2010 - 11:51
Vis mer

Det ble solgt 82,9 millioner PC-er i verden i andre kvartal i år.

Det er 20,7 prosent flere enn i samme kvartal i 2009, ifølge statistikken til Gartner .

Stopp for netbook

De gjennomsnittlige salgsprisene falt litt, men i mye lavere grad enn de foregående to årene.

Det skyldes blant annet at veksten i netbook-salget har stagnert, noe Gartner mener indikerer at formatet har kommet i et modent stadie.

HP størst

HP er fortsatt den største leverandøren av PC-er i verden, men veksten var lavere enn gjennomsnittet i bransjen.

Acer hadde rekordstor vekst, men ligger fortsatt bak HP det gjelder volum. Dell på tredjeplass reddes av at de gjør det godt i bedriftsmarkedet.

iPad

Asus vokste med hele 78,5 prosent sammenliknet med andre kvartal i fjor, og tok seg med det inn på topp 5-lista over PC-produsenter. De la dermed Toshiba bak seg.

– Forbrukermarkedet for PC-er hadde en tosifret vekst i leveransene, mens veksten for bærbare maskiner sank. Dette skyldtes delvis lavere vekst for minibærbare. Voksende popularitet for Apples iPad kannibaliserte midlertidig minibærbare, og i tillegg i en viss grad vanlige bærbare maskiner, sier analytiker Mikako Kitagawa hos Gartner.

TEST: HP Pavilion dm1

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.