IKT

Høyttalende for mobilen

Finn Halvorsen
20. okt. 2003 - 12:27

Sandnes-bedriften Imagine noWire AS er klar for markedet med sin bærbare høyttalende enhet for bruk sammen med mobiltelefoner (se TU nr. 8/03).

- Under utviklingsarbeidet har vi hele tiden hatt enkel og automatisert produksjon i tankene. Kun seks av komponentene må monteres manuelt. Derfor kan vi produsere enheten i Norge, sier utviklingssjef Geir Solem hos Imagine noWire.

Bedriften innhentet tilbud fra flere norske produsenter. Valget falt på Totenprodukter AS på Gjøvik, hvor de første 250 enhetene nå er ferdige. Ytterligere 750 enheter vil være klare i løpet av neste uke.

Bedriftsprodukt

Salgsmålet er 8-10 000 enheter solgt i løpet av første året. Målgruppen er bedriftsmarkedet. Med en prislapp på 2400 kroner pluss moms er det lite trolig at enheten blir solgt i særlig stor skala til private. Det måtte i tilfelle være som et håndfri-alternativ i bilen. Installasjonen er utrolig enkel. Alt man trenger er en bit borrelås.

- For å nå dette målet må vi raskt ut på markedet. Det er et høyteknologiprodukt med forholdsvis begrenset livssyklus. Vi er i ferd med å inngå forhandleravtaler i Norge og Skandinavia. I løpet av høsten må vi være på plass på Europa-markedet, sier Solem.

Høyttalerenheten kan enten kobles til strømnettet, til 12 volt i bilen eller brukes med et innebygget ladbart litium-ionbatteri. Batteriet skal kunne gi en taletid på 24 timer og standby på et par uker.

Spente gründere

Imagine noWire ble etablert i fjor sommer av gründerne Geir Solem, Per Knudsen og Erlend Brekke. De er fremdeles de eneste ansatte i selskapet. De har mottatt etableringstilskudd fra Statens nærings- og distriktsutviklingsfond. Men med kapitalmarkedets manglende investeringslyst i IKT-bedrifter måtte gründerne inn med ytterligere 160 000 kroner i januar.

- I tillegg har vi også gått på sultelønn, sier Solem. Det er derfor tre svært spente gründere som nå venter på markedets dom over Bluetooth-høyttaleren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.