OLJE OG GASS

Høyre vil presse fram oljeboring i nord

KREVER FORTGANG: Høyre-leder Erna Solberg fastslår at spørsmålet om oljeutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen blir en viktig del av en eventuell borgerlig regjeringsforhandling til høsten.
KREVER FORTGANG: Høyre-leder Erna Solberg fastslår at spørsmålet om oljeutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen blir en viktig del av en eventuell borgerlig regjeringsforhandling til høsten. Bilde: Scanpix
7. mai 2009 - 07:33

Venstre har stilt ultimatum og gjort det klart at det ikke er aktuelt å være med i en regjering som åpner for olje- og gassvirksomhet utenfor de omstridte områdene utenfor Lofoten og Vesterålen.

Men Høyre-leder Erna Solberg tar ikke et nei for et nei.

– For meg er det viktig at vi framover har høy takt i aktivitetsnivået på letevirksomheten på norsk sokkel. Vi kommer til å få en fallende oljeproduksjon, og Europa har behov for gass. De mest lovende områdene ligger utenfor Lofoten, Vesterålen og Troms, sier hun til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Kjernespørsmål

Solberg gjør det klart at saken blir viktig på Høyres landsmøte i helgen, og dermed også i eventuelle regjeringsforhandlinger med andre borgerlige partier etter høstens stortingsvalg.

– Jeg mener at vi skal ta miljømessige hensyn. På den annen side synes jeg det er veldig teknologipessimistisk ikke engang å være villig til å vurdere om det kan være mulig å få til en miljømessig forsvarlig utvikling på noen av disse områdene, selv med oljeproduksjon, sier Solberg.

Sponheim står på sitt

Venstre-leder Lars Sponheim lar seg imidlertid ikke rokke:

– Jeg har sagt at vi kan forhandle om alt i en regjeringsplattform, men det er ett unntak: Vi sitter ikke i en regjering som administrerer olje- og gassvirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen i fireårsperioden, sier han.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.