KRAFT

Høyre vil ha svar om Acer

NVE IKKE MED: NVEs forhold til den europeiske energiregulatoren Acer er uavklart og Høyres energipolitiske talsperson Siri A. Meling vil vite hva OED gjør med saken.
NVE IKKE MED: NVEs forhold til den europeiske energiregulatoren Acer er uavklart og Høyres energipolitiske talsperson Siri A. Meling vil vite hva OED gjør med saken. Bilde: Scanpix
Stein Jarle Olsen
7. apr. 2011 - 11:44

Acer

  • Acer er en viktig del av EUs tredje energimarkedspakke, som blant annet har som mål å etablere felles europeiske markeder for kraft og gass.
  • Acer skal bidra til harmonisering av regelverk for Europas energisystem, og kan i spesielle tilfeller foreta bindende beslutninger som øker tilgjengeligheten og driftssikkerheten for grenseoverskridende infrastruktur som kraftkabler og gassrør.

Som Teknisk Ukeblad tidligere har skrevet risikerer Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) å måtte stå på gangen neste gang EUs energiregulatorer møtes i Acer (Agency for the Cooperation of Energy Regulators).

Les saken: Risikerer å stå på gangen

Ingen avtale

NVE har ingen avtale om å delta på Acer-møtene. Norge skal forhandle med EU-kommisjonen om hvordan den tredje energimarkedspakken skal tas inn i EØS, og Norges forhold til Acer inngår i disse forhandlingene.

Høyres energipolitiske talsperson, Siri A. Meling, har stilt skriftlig spørsmål til energiminister Ola Borten Moe (Sp) om saken.

Redusert påvirkning

Hun påpeker at Norge risikerer å stå utenfor samarbeidet “og dermed ha reduserte muligheter til å fremme norske interesser innenfor energiområdet”.

“Hva vil statsråden gjøre for å sikre Norge en plass i Acer enten som observatør eller medlem?”, spør Meling.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.