Høyre finner plass til flere vrakede samferdselsprosjekter i alternativt budsjett

200 millioner til videre utredning av ny E16 og jernbane mellom Bergen og Voss finner veien inn i Høyres forslag til alternativt statsbudsjett.

E16 mellom Voss og Bergen er i dag svært rasutsatt, noe som har gjort at mange vestlendinger vil ha ny vei der. Her fra et ras ved Bolstad i 2019.
E16 mellom Voss og Bergen er i dag svært rasutsatt, noe som har gjort at mange vestlendinger vil ha ny vei der. Her fra et ras ved Bolstad i 2019. Foto: Presis vegdrift/NTB
5. des. 2022 - 11:50

Det skriver NRK.

Partileder Erna Solberg sier at det vil være særdeles ødeleggende for prosjektet om regjeringens budsjettforslag blir vedtatt.

– De må få penger til å planlegge ferdig, så kan heller byggestart vente om budsjettene er like stramme om noen år, sier hun.

Penger har partiet også funnet til Ringeriksbanen, Hordfast og Stad skipstunnel. Solberg sier partiet skal bruke mindre i offentlig sektor for å få råd.

– Vi vil effektivisere mer, og så er det noen områder i samferdselssektoren der vi er enige i at vi ikke skal sette i gang store, nye prosjekter.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.