KRAFT

Høyre angriper Aps kabelpolitikk

ANGRIPER AP: Arbeiderpartiet er altfor defensiv i sin kabelpolitikk, mener Høyres energipolitiske talskvinne Siri A. Meling.
ANGRIPER AP: Arbeiderpartiet er altfor defensiv i sin kabelpolitikk, mener Høyres energipolitiske talskvinne Siri A. Meling. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
Øyvind LieØyvind Lie
12. apr. 2011 - 13:04

På sitt landsmøte i helgen vedtok Arbeiderpartiet at tiltakene fra Energiutvalget som regjeringen har nedsatt, “- herunder spørsmålet om ytterligere utbygging av overføringsnettet til utlandet - må vurderes opp mot hensynet til mest mulig forutsigbare og like priser for næringsliv, industri og husholdninger over hele landet”.

Les også: Mener Høyre er ukritisk kabel-tilhenger

– Dårlig tid

Det får Meling til å reagere.

– Det er betenkelig at Arbeiderpartiet på sitt landsmøte synes å ha inntatt en “vent og se- holdning”. Hvis vi skal vente på Energiutvalgets konklusjoner, og rapporten de skal avgi vinteren 2012, går vi glipp av verdifull tid, sier Meling til Teknisk Ukeblad.

Da mister Norge ifølge Meling tid til å være en aktiv pådriver for større kapasitetsbygging og til å sende et tydelig signal til EU om at vi ønsker å være en viktig del av deres energiforsyning som leverandør av fornybar kraft

– Dette er tidskritisk fordi EU i disse dager legger sin energistrategi for årene fremover, og da er det viktig at norsk energi og norske industrimiljøer kan vise at de er et realistisk alternativ til blant annet EUs behov for balansekraft, sier Meling.

Mange EU-land vil ha stort behov for fleksibel kraft som kan settes inn på kort varsel når de mange planlagte vindmøllene ikke produserer. Denne fleksibiliteten kan den norske magasinerte vannkraften levere.

Les også:

– Må se mulighetene

Leder Leif Sande i LO-forbundet Industri Energi var på sin side svært fornøyd med signalene fra Arbeiderpartiets landsmøte. Meling mener også fagbevegelsen vil tjene på flere kraftkabler.

– LO og fagforeningene bør se de industrielle mulighetene og arbeidsplassene som ligger i å videreutvikle Norge som en betydelig energileverandør. Leif Sande glemmer også at det vil være liten investeringsvilje i ny energiproduksjon dersom prisene er lave, sier Meling.

Les også: Nye kraftlinjer til Europa: – Ingen endring i politikken

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.