TRAFIKK OG ITS

Høyere fartsgrenser avgjort om få uker

Om få uker kommer Vegdirektoratet med innspill til Samferdselsdepartementet om den høyest tillatte fartsgrensen i landet skal endres til 120 kilometer i timen.

drivingfast
drivingfast Illustrasjonsfoto: Colourbox
NTB
29. okt. 2018 - 09:37

– Arbeidet med 120 kilometer i timen er i godt i gang og vil sannsynligvis være avsluttet innen få uker, sier seniorrådgiver Marius Slinde i Vegdirektoratet til Dagsavisen.

Samferdselsdepartementet har bedt direktoratet om å utrede 120 kilometer i timen som fartsgrense, både på eksisterende og ny vei. I arbeidet har de blant annet kartlagt veiene for å kunne vurdere konsekvensene av en høyere fartsgrense.

Nye Veier AS sier til avisen at de planlegger å bygge lange strekninger som skal tåle 120 kilometer i timen eller høyere, muligens opp til 130 kilometer i timen. På de 18 veistrekningene fordelt på fire utbygginger legges det opp til minst 110 kilometer i timen, som er den høyeste tillatte fartsgrensen i landet.

Det har tidligere vært kjent at nye E39 mellom Kristiansand og Mandal kan bli den første strekningen i landet med en fartsgrense på 120 kilometer i timen. Også nye E6 mellom Kvithammar og Åsen i Trøndelag kan være aktuell for 120 kilometer i timen, har Adresseavisen tidligere omtalt.

LES OGSÅ: Jon Georg Dale vil opp med farten og skjerpe inn skilting forbi anleggsplasser

LES OGSÅ: Neste år får Trøndelag sin første 100-sone

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.