NETTARKIV

Høyere eksportoverskudd

31. juli 2001 - 13:17

Statistisk Sentralbyrå (SSB) skriver i Ukens Statistikk at overskuddet for mai var på 16,4 milliarder kroner. Til sammenligning var overskuddet i mai i fjor på 15,8 milliarder kroner.

Handelen med varer og tjenester overfor utlandet ga Norge et overskudd på 20,8 milliarder kroner i mai i år. Varebalansen var på 19,2 milliarder kroner, mens tjenestebalansen viser et overskudd på 1,6 milliarder kroner.

Eksport av varer i alt beløp seg i mai til 46,0 milliarder kroner. Dette er en økning på 2,6 milliarder kroner sammenlignet med mai i fjor. Import av varer viste en økning på 0,7 milliarder kroner i samme tidsrom.

Eksport av tjenester hadde i mai en verdi på 13,4 milliarder kroner, hvorav skipsfartens bruttofrakter opptjent i utlandet utgjorde 7,4 milliarder kroner. Sammenlignet med mai i fjor var tjenesteeksporten i år 1,3 milliarder kroner høyere. Total import av tjenester viser en økning på 0,6 milliarder kroner.

Hittil i år viser vare- og tjenestebalansen et overskudd på 106,6 milliarder kroner. Handelen med varer utgjorde av dette 99,3 milliarder, mens tjenestehandelen ga et overskudd på 7,3 milliarder kroner. Samme periode i fjor endte med et overskudd på vare- og tjenestebalansen på 77,5 milliarder kroner.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.