SAMFUNN

Høye mål for Norsk Teknologisenter

16. nov. 2001 - 12:17

– Vi har som mål å få bransjeforeninger til å samarbeide bedre for å bygge komplette nettverk til beste for industrien, sier den nyutnevnte direktøren Jan G. Eriksson.

NTS skal være en paraply over et standardiserings- og teknologimiljø som kan yte service på et bredest mulig faglig grunnlag.

Nytt navn

Tidligere het organisasjonen Norsk Teknologistandardisering, men skiftet navn 1. april i fjor. NTS vil fortsatt være sentral i standardiseringsarbeidet, men vil i stor grad konsentrere virksomheten rundt kursing og formidling av kunnskap.

– Vi kan holde kurs som er spesialsydd mot nisjer i enkelte bransjer, forteller Eriksson. Han understreker at NTS ikke bare skal holde kursene selv, men at de akter å finne frem til forskjellige foredragsholdere.

Lønnsomt

I et globalt marked blir det stadig viktigere å standardisere.

– Dette er nødvendig for å kunne konkurrere på like vilkår. Myndighetene er opptatt av å fjerne tekniske hindre for å fremme handel. Derfor er det svært viktig at norsk industri har god kjennskap til EU-standardene.

Et av våre viktigste bidrag vil være å informere så tidlig som mulig om nye europeiske direktiver. Vi må bli proaktive og informere bedrifter og myndigheter om virkningene, mener Eriksson.

Han ønsker å intensivere arbeidet med standardisering.

– Prosessen frem til en ny standard finner jeg meget interessant. For det er i standardiseringsprosessene vi først kan oppdage nye teknologiske trender. Men vi har en stor utfordring. Bevilgningene reduseres år for år. Vi må finne andre finansieringskilder. Derfor er det viktig å bevise overfor industrien at standardisering er lønnsomt.

En av NTS-direktørens fremste oppgaver blir å utvikle nye arbeidsmetoder.

– Vi må avdekke behovene for standarder. Mitt mål er at vi skal være synlig og aktive i en bytteprosess mellom forskjellig fag og bransjer. Derfor ønsker jeg raskest mulig kontakt med brukerne. Vi skal være tilgjengelige og bidra med å formidle kunnskap.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.