KRAFT

Høye kraftpriser ga godt resultat

HØY KRAFTPRIS: Den kalde og tørre vinteren sørget for at E-CO Energi fikk et godt resultat.
HØY KRAFTPRIS: Den kalde og tørre vinteren sørget for at E-CO Energi fikk et godt resultat. Bilde: Mona Sprenger
Mona Sprenger
31. aug. 2010 - 13:27

E-CO Energi oppnådde et godt resultat i første halvår 2010, skriver konsernet i en pressemelding.

Kaldt vær

Før skatter ble resultatet 1 370 millioner kroner mot 1 907 millioner kroner i fjor, da konsernet bokførte en gevinst på 759 millioner kroner ved salget av eierposten i EB Kraftproduksjon. Justert for denne gevinsten, økte resultat før skatter med 222 millioner kroner.

Denne forbedringen skyldes først og fremst at kraftprisene var betydelig høyere i den første halvdelen av 2010 enn i tilsvarende periode i fjor. De høye kraftprisene skyldes at vinteren var tørr og kald, og i tillegg var en betydelig del av svensk kjernekraftproduksjon ute stor deler av vinteren.

Kraftproduksjonen

Kraftproduksjonen i halvåret ble på tilnærmet samme nivå som i fjor, men den var en god del lavere enn gjennomsnittsproduksjonen i første halvår for de siste 10 år. Konsernets kraftproduksjon var 4 429 GWh i første halvår i år. I tilsvarende periode i 2009 var kraftproduksjonen 4 462 GWh.

Hydrologisk underskudd

Fra historisk sett meget høye nivåer i vinter falt spotprisene noe tilbake i 2. kvartal, men ble liggende på et høyt nivå for årstiden. Ved utgangen av halvåret var det fortsatt et betydelig hydrologisk underskudd i Norden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.