IKT

Høye IT-mål for Europa

Klare visjoner

Manglende interesse fra industrien er hovedårsaken til at Norge ikke er deltaker i det store rammeprogrammet Medea+, som har deltakere fra 13 nasjoner. Programmet er startet for å bringe Europa i ledelsen innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi. – Jeg regner med at Norge kommer til å bli med i Medea+ rett over sommerferien, sier Henriksen.

Til nå har det vist seg vanskelig å finne interesserte norske bedrifter. – Vi ser liten hensikt i å sende byrokrater til ethvert prosjektmøte, sier Henriksen.

God tysk jobb

160 nye forsknings og utviklingsprosjekter til en verdi av €410 millioner er lansert i regi av Eureka under tysk formannskap. For første gang på flere år er det lansert flere nye prosjekter enn det er eldre som avsluttes.

Tyskerne later til å ha lyktes med sitt forsett om å gjenopplive Europas eneste organisasjon som fremmer forsknings- og utviklingssamarbeid mellom småbedrifter. – Hvis revitaliseringen virkelig skal skje, bør vi ha minst 150 nye prosjekter innen sommeren. Og det bør vi klare, sa lederen av Eurekas sekretariat i Brüssel, finnen Heikki Kotilainen, til Teknisk Ukeblad i januar.

På den årlige ministerkonferansen 23. juni overlot tyskerne formannsvervet til Spania – i trygg forvissing om at de hadde oppfylt sine mål.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.