ARKIVNYHETER

Høye anbud på bruutvidelse

NCC ligger godt an til å få kontrakten på utvidelse av Minnesund bru. Oppdraget omfatter også utvidelse av Julsrund bru.
NCC ligger godt an til å få kontrakten på utvidelse av Minnesund bru. Oppdraget omfatter også utvidelse av Julsrund bru. Bilde: Scanpix
2. des. 2009 - 14:12

Nest lavest ligger Kruse Smith med 235,7 millioner kroner. Deretter følger Bilfinger Beger (236,9 mill.) og Betonmast (243,8 mill.). Det høyeste anbudet ble gitt av Veidekke, som nylig fikk kontrakten på utvidelse av vegstrekningen som bruene inngår i. Det er på 260,7 mill.

I følge utlysningen hadde Vegvesenet regnet med at jobben ville komme på ca. 150 millioner kroner. Byggeleder Øyvind Holemark erkjenner at dette beløpet var vel optimistisk. Han fikk derfor ikke sjokk av at NCC ligger mer enn 40 prosent høyere enn den summen.

De to bruene er den 532 meter lange Minnesundbrua og den 315 meter lange Julsrudbrua. De skal utvides i forbindelse med at E 6 får fire felt mellom Dal og Minnesund.

Bruene ligger på parsellen Boksrud-Minnesund. Det meste av denne blir utvidet på en utradisjonell måte. Det blir ikke lagt en ny to-felts kjørebane ved siden av den gamle. I stedet blir den gamle utvidet til begge sider. Bruene blir utvidet på samme måte.

Den mest omfattende jobben blir utvidelsen av Minnesund bru. Den har bare to felt i dag. Julsrud bru har tre felt. Det tredje feltet er et forbikjøringsfelt.

Vedståelsesfristen går ut 22. januar. Vegvesenet håper på å ta en avgjørelse i god tid før det. Byggestart er planlagt i februar. Bruene skal være utvidet innen 1. november 2011. Da skal mesteparten av E 6 mellom Boksrud og Minnesund ha fått fire felt.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.