OLJE OG GASS

Hovedverneombud trekker seg

Statoil er i ferd med å omorganisere verneombud-tjenesten. Omorganiseringen mener Waltherzøe gjør jobben som hovedverneombud så vanskelig at han nå har valgt å trekke seg.
Statoil er i ferd med å omorganisere verneombud-tjenesten. Omorganiseringen mener Waltherzøe gjør jobben som hovedverneombud så vanskelig at han nå har valgt å trekke seg. Bilde: Øyvind Hagen / Statoil
8. feb. 2011 - 08:24

Owe Ingemann Waltherzøe trekker seg som hovedverneombud på Gullfaks-feltet fordi han mener Statoil-ledelsens endringer er uforsvarlige.

Les også: Vurderer å kreve stenging av Gullfaks

Omorganisering

– Jeg kan ikke lenger står inne for sikkerhetsarbeidet på Gullfaks-feltet, sier Waltherzøe til DN.no. Statoil er i ferd med å omorganisere verneombud-tjenesten. Omorganiseringen mener Waltherzøe gjør jobben som hovedverneombud så vanskelig at han nå har valgt å trekke seg.

I stedet for fire fulltids hovedverneombud på Gullfaks som har ambulert på de tre Gullfaks-plattformene, skal feltet ifølge Statoils nye plan ha ni ansatte som blir deltids-hovedverneombud ved siden av ordinær jobb. Ombudene skal også kun ha ansvaret for én plattform hver, ikke hele Gullfaks slik som i dag.

Les også:

Dårligere arbeidsforhold

Waltherzøe mener at den nye hverdagen etter omorganiseringen gir mye dårligere arbeidsforhold. Statoil-feltet Gullfaks har det siste året hatt store utfordringer med trykkproblemer, lekkasjer og en nestenulykke på feltet.

Informasjonssjef Ola Anders Skauby i Statoil sier til avisen at de tar Waltherzøe sin avgang til etterretning, og oppfatter det som personlige betraktninger de ikke ønsker å kommentere videre. Men han legger til at både verneapparat, tillitsvalgte og ledelsen er enige om at det er trygt og sikkert å jobbe på Gullfaks.

– Det har også Petroleumstilsynet bekreftet på et møte fredag, sier Skauby.

Gullfaks-arbeidere frykter for livet

Les også:

Stengte oljebrønner uten å si ifraLes mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.