Hovedstyrets tragiske salattråkking

kjønnskvotering

NIFs hovedstyre gikk for ikke så lenge siden ut og oppfordret alle medlemmer av NIF til å boikotte DnB på grunn av konsernsjef Svein Aasers uttalelse om at kvinnekvotering i styret vil kunne gi negativ kursutvikling. Jeg vet ikke om jeg skal grine på norsk eller dansk av hovedstyrets oppfordring.

At hovedstyret ikke evnet å se at Aasers uttalelse var knyttet til den statsdirigering som slike kvotebestemmelser representerer, sier noe svært lite flatterende om NIFs hovedstyre. Det er åpenbart at en innskrenkning av eiernes suverene rett til selv å velge sine representanter til styret vil påvirke selskapenes verdi. Hvis det er hovedstyrets holdning at bedriftene skal "hjelpes" til bedre verdiskaping gjennom statsdirigering, er NIFs hovedstyre orientert mot planøkonomi, og det må sies å være et rødt fagforeningsstyre på kant med svært mange av sine medlemmer.

Nyhetsbyrået Reuters omtalte nyheten om kvotediktaturet, ikke under politikk, men under "Oddly Enough". Verden utenfor ser det som nå skjer på dette området som latterlig. NIFs hovedstyre er kanskje ikke interessert i å bli tatt seriøst i utlandet?

Det selvoppnevnte tilsynet for politisk korrekthet, Sivilingeniørforeningens hovedstyre, skal tvinge i kne en konsernsjef som har sagt sin hjertens mening om et tåpelig statsdirigerende pålegg. Hvem er den neste som skal tvinges i kne hvis han våger å reise seg mot den politiske korrekthet?

NIFs hovedstyre sier at NIF har mange kvinner, som menn, som har gode kvalifikasjoner til styreverv. Dét tviler jeg ikke på et eneste sekund. Jeg er derimot mer tvilende til om noen av disse befinner seg i NIFs hovedstyre. Kanskje hovedstyret selv kunne hatt godt av litt kvotering? Da tenker jeg ikke først og fremst på kvinnekvotering, men på innkvotering av folk uten håpløse halvkommunistiske innstillinger. Det hjelper svært lite med jevn kjønnsfordeling i hovedstyret hvis alle hovedstyremedlemmene tenker på den samme uforbederlige halvkommunistiske måten.

Jørn K. Baltzersen,

Siviling. MNIF

Les mer om: