NYHETER

Hotell i særklasse A

Rica Bakklandet Hotell blir, ved hjelp av skikkelig driftskontroll, et grønt hotell.

Rica Bakklandet stiller i energiklasse A med nytt SD-anlegg.
Rica Bakklandet stiller i energiklasse A med nytt SD-anlegg. Bilde: Schneider Electric
27. feb. 2013 - 20:24
Vis mer

Trondheim: Det er et av de første hotellene i energiklasse A, den tøffeste energiklassen. Teknisk sjef Svein Arne Eggen forteller at forbrukerne stiller stadig større krav til miljøvennlighet, så det gjelder å følge med i timen.

- Samtidig gir reduserte strømutgifter et konkurransefortrinn, sier Eggen.

 

Kraftig strømkutt

 

Hotellkjeden Rica har i samarbeid med Enova redusert sitt årlige energiforbruk med 20 prosent de siste fire årene. Det skal tilsvare det årlige energiforbruket til over 950 norske husstander.

 

Fredrik Lundh hos leverandøren av sentral driftskontroll (SD), Schneider Electric, forteller at hoteller bruker mer energi enn vanlige næringsbygg. Han mener det ikke nok å be gjestene bruke håndkleet flere ganger for å spare energi. En av de største energikostnadene ligger i oppvarming og lufting av gjesterom.

- Ved hjelp av styresystemet KNX kan blant annet lys og varme, på rom som ikke er i bruk, reguleres automatisk, sier Lundh.

 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Skreddersydd romkontroll

 

Systemet er integrert med selskapets SD-anlegg, TAC Vista, som er den overordnede styringen av de tekniske anleggene i bygget. Driftssjefen kan, via datamaskin, programmere driftstider for ventilasjonen, eller ønsket temperatur, i hotellets rom. Hensikten med SD-anlegget er selvsagt å redusere driftskostnadene ved å begrense energiforbruket.

 

Lundh tror at bruk av SD-anlegg i hoteller er en trend som bare vil bli forsterket. Han mener at stadig flere får øynene opp for besparelsene, både med tanke på miljøet og kostnadene. Lundh er stolt over at Rica har strukket seg mot de strengeste energikravene i bransjen.

- Vi er veldig glade for at hotellkjeden viser vei og velger løsninger med strenge krav til reduksjon av energiforbruk, avslutter han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.