ARBEIDSLIV

Hører på dykkerne

11. juni 2001 - 13:25

Etter forslag fra Harald Tom Nesvik (Frp) skal komiteen utvides med en person som har dykkerfaglig kompetanse. I dag debatteres saken, men Fremskrittspartiet sikrer sammen med Høyre, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre flertall for vedtaket.

Stortinget ber også om at departementet vurderer å gi Nordsjødykker Alliansen prosjektstøtte, og at granskningsperioden utvides frem til 1990 – da dykkerforskriften kom – og ikke avsluttes i 1985.

Tidligere trodde mange at teknologien ville overta mye av dykkernes arbeid. Men de fleste innser nå at det blir behov for dykkere i overskuelig fremtid, sier overingeniør Sverre Lund ved Statens Dykkerskole i Bergen. Skolen har en effektiv, grunnleggende utdanning av alle yrkesdykkere.

– Av ulike årsaker har ikke skolen hatt videreutdanning av dykkere til metningsdykkere – klokkedykkerkurs – siden 1997. Men hele tiden har det vært behov for slike dykkere, sier Lund til Teknisk Ukeblad Interaktiv.

Det norske dykkere utførte på «Kursk» synliggjorde det utenlandske dykkere tidligere har uttalt: Den norske metningsdykkerutdanningen er den beste som finnes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.