BYGG

Holmenkollen: - Ingen er for rehabilitering

Den gamle Holmenkollbakken.
Den gamle Holmenkollbakken. Bilde: Mona Strande
Mona Strande
11. des. 2007 - 15:43

- Det er ingen ingeniører eller arkitekter som fra et faglig synspunkt er for å pusse opp den gamle bakken, sier daglig leder i Norsk stålforbund, Kjetil Myhre.

Et signalbygg

Han har i alle fall ikke snakket med noen som ser fordelen ved å ikke bygge nytt, med tanke på alt arbeidet som likevel må til for å oppgradere bakken tilfredsstillende.

- Dette er jo Norges viktigste signalbygg ute i verden. Da er det ikke hopprennet som er det viktigste, men at bakken er et blikkfang. Dette blikkfanget må man konkurrere om. Jeg tror de hadde vært samfunnsøkonomisk tjent med å bygge ut, sier Myhre.

Samme dag som bystyret tar sin avgjørelse, arrangerer Norsk Stålforbund og Norsk Forening for Stålkonstruksjoner en temakveld om Nye Holmenkollen. Han tviler ikke på at det vil bli heftig diskusjon blant ingeniørene etter at bystyrets vedtak er klart.

Vil oppheve vedtak

Byrådet innstiller til bystyret å vedta at det bygges normalbakke i Midtstuen, og at dagens Holmenkollbakke rehabiliteres og oppgraderes for fortsatt bruk som storbakke.

- Det vil si at de innstiller til å oppheve tidligere vedtak om å rive nåværende bakke, vri den noen grader og bygge en ny. Den blir liggende i nåværende akse og rehabilitert og oppgradert tilstrekkelig, forklarer sekretær Arne Berge i samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo kommune.

Avgjør ikke arkitektvalg

Likevel skal ikke bystyret vedta hvilken arkitektur Holmenkollbakken får:

- Arkitektvalget avgjøres ikke i bystyre-saken, men overlates til byrådet. De har føringer på å bruke vinneren av arkitektkonkurransen dersom det er mulig, men det spørs veldig på pris, sier Berge.

Kostnadsoverslaget for Holmenkollen nasjonalanlegg innstiller byrådet til bystyret å vedta økt med 319.000.000 kroner, til 900 millioner kroner.

Les mer om: