Holder bredbåndsløftet

Heidi Grande Røys fikk ros fra bransjeorganisasjonene under dagens pressekonferanse. (Bilde: Trond Heggelund)
ENDELIG SKJER DET NOE: IT-minister Heidi Grande Røys har endelig fått sving på IT-arbeidet til myndighetene. Men IT-bransjen kommer til å følge nøye med om hun klarer å gjøre staten til verdens beste på offentlig administrasjon ved hjelp av IT. (Bilde: Trond Heggelund)
  • IT

Grande Røys la tidligere i dag frem rapporten ”Bredbånd – dekningsanalyse 2008” utarbeidet av Teleplan.

Den viser at 99,8 prosent av landets husstander vil ha et bredbåndstilbud, fast eller mobilt, ved utgangen av året. 98,8 prosent vil ha tilgang til fast aksess.

96 000 flere husstander

– Bredbåndsatsingen til regjeringen gir nå resultat. 96000 husstander, som ellers ikke ville hatt bredbånd, har fått tilkobling takket være offentlige bevilgninger på rundt en halv milliard kroner, sier Grande Røys.

– Bredbåndstilgang over hele landet er en forutsetning både for det eksisterende næringslivet og for nye kunnskapsbaserte virksomheter i distriktene. Det er også en forutsetning for et fullverdig elektronisk tjenestetilbud til alle innbyggerne våre uansett hvor de bor i landet. Det å gi alle et bredbåndstilbud er nøkkelen til et samfunn hvor alle kan delta, sier Grande Røys.

Men det er fortsatt 4130 husstander som ikke kan delta.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå