INDUSTRI

Holder bedre orden på produktene

Knut StrømKnut StrømKnut Strøm
1. nov. 2007 - 13:50

München: Siemens PLM Software, som er en del av Siemens Automation and Drives (A&D) etter at de kjøpte UGS, lanserer nå ny utgave av PLM-programmet (Product Lifecycle Management) Teamcenter 2007 og da er det ikke unaturlig at et Siemens-selskap også er pilotbruker av den nye utgaven.

Utviklingen av nye produkter skjer i stadig raskere takt og produkter lages i mange varianter. Derfor bruker stadig flere produsenter programvare som holder orden på produktene i hele livssyklusen fra de konstrueres, produseres og har behov for service.

Den nye generasjonen av Teamcenter betyr en ny æra innen PLM (Product Lifecycle Management). Det mener bransjeanalytiker Michel Vrinat hos Collaborative Product Development Associates.

– Teamcenter 2007 hjelper kundene til å bruke mindre tid på ikke-produktive oppgaver og mer tid til å produsere mer innovative produkter, hevder han.

Senker totalkostnadene

En av de store nyhetene er bruk av en komplett tjenesteorientert arkitektur (Service-oriented architecture – SOA) noe som gir en brukervennlig og omfattende helhetsløsning for PLM som er med på å senke totalkostnadene for å holde orden på et produkt i hele livssyklusen.

Modellen med bare en database gjør det også enklere å utføre oppgaver som «datagraving» (datamining) og samkjøre med andre administrative systemer samtidig som man sparer tid og utviklingsressurser.

Brukere som er vant til Microsofts brukergrensesnitt vil med en gang kjenne seg igjen i bruken. Det skal gi lettere innføring og mindre opplæringskostnader.

– Vi kommer til å senke våre opplæringskostnader bare med tanke på det nye brukergrensesnittet. Ikke minst betyr dette mye i Asia der vi har rask vekst, sier Matt Bronowski, prosjektleder for neste generasjon PLM hos BSH (Bosch und Siemens Hausgerate).

Felles database

BSH har nesten 40 utviklingsavdelinger verden over og må sende data til disse avdelingene og samtidig oppdatere de med den seneste informasjonen om produktene.

Med en felles database blir dette ryggraden for å gi alle informasjon slik at de skal kunne arbeide mest mulig effektivt.

– Dermed kan vi ikke bare komme raskere ut med våre produkter, men vi kan kvalitetssikre utviklingen av produktene ved at alle konstruktører får de siste oppdateringene og den nyeste informasjonen om produktene, sier Uwe Tontsch hos BSH.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.