NYHETER

Hoksrud: Ikke færre bomstasjoner denne perioden

Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) i Samferdselsdepartementet opplyser at det ved utløp av denne stortingsperioden ikke kommer til å være færre bomstasjoner enn det var da regjeringen tok over.

– Jeg kommer nok til å være litt mer forsiktig i språkbruken før neste valg, sier Hoksrud til Aftenposten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
– Jeg kommer nok til å være litt mer forsiktig i språkbruken før neste valg, sier Hoksrud til Aftenposten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Bilde: Bendiksby, Terje
14. aug. 2014 - 08:32

Oslo (NTB): Hoksrud sa i fjor sommer at han kunne «garantere at det blir bompengefritt over hele landet om jeg blir samferdselsminister». Han ble ikke minister, men statssekretær, med politisk ansvar for bompengepolitikken i Norge.

– Jeg kommer nok til å være litt mer forsiktig i språkbruken før neste valg, sier Hoksrud til Aftenposten.

På spørsmål om hvordan kan kunne love å fjerne bomstasjonene hvis Frp kom i regjering, svarer han at han tror velgerne skjønner at dette gjaldt kun hvis Frp fikk mer enn 50 prosent av stemmene. Hoksrud slår nå fast at han ikke kan garantere at det vil være færre bomstasjoner i 2017 enn da regjeringen kom til makten.

– Ikke færre enn da vi tok over, nei. Men det blir færre enn det ellers ville blitt, sier Hoksrud.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har imidlertid noen lyspunkter å vise til. Han uttalte i forrige måned til NTB at han er fornøyd med det partiet har fått til så langt. Solvik-Olsen viste til at sju strekninger nå er frie for bompenger. Han ser fram til neste år når en ny reform er iverksatt og som vil redusere takstene med 10-30 prosent. Denne endringen vil vise at Frp har gjort en forskjell, selv om partiet ikke har fått til alt, sa Solvik-Olsen i forrige måned. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.