ENERGI

HMS på nett

18. sep. 2001 - 10:15

På www.hmsetatene.no kan du finne informasjon om HMS og laste ned lover, forskrifter og andre publikasjoner. Informasjonen er sortert etter etater, emner og senere også etter bransjer.

Etatene som har etablert HMS-nettstedet er Arbeidstilsynet (AT), Direktoratet for brann- og eksplosjonsvern (DBE), Næringslivets sikkerhetsorganisasjon (NSO), Produkt- og Elektrisitetstilsynet (PE) og Statens forurensningstilsyn (SFT). Den årlige utgivelsen "Felleskatalog for tilsynsetatene” erstattes av det nye internettstedet.

Enkel tilgang

- Nettstedet samordner informasjon om regelverket og gjør det enklere for landets virksomheter å få tilgang til relevant informasjon, uavhengig av hvilken etat som har ansvaret eller har gitt ut publikasjoner om emnet, sier Tor Suhrke, leder av HMS-samarbeidet

Et felles elektronisk informasjonssystem skal også etableres tidlig neste år. Hensikten med systemet er å samordne tilsynsarbeidet enda bedre og effektivisere og tydeliggjøre resultatet av arbeidet overfor næringslivet og berørte parter, heter det i en nyhetsmelding fra SFT.

Vil forenkle regelverket

– Den store utfordringen framover er å forenkle regelverket. Vi må også forholde oss til et svært detaljert regelverk knyttet til EU-direktivene. Veiledninger, sjekklister og elektroniske skjemaer blir blant de tingene vi vil satse på, sier Tor Suhrke.

Kommunenes Sentralforbund (KS), Landsorganisasjonen (LO) og Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) har gitt innspill til nettstedet gjennom en referansegruppe.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.