FORUM

Hjernevasket Jørgen Randers

10. mars 2009 - 12:55

Jørgen Randers røper i et svar til Pål Brekke i TU 0709 at han fullstendig har latt seg hjernevaske av IPCCs hypotese om CO 2. Han sier at Brekke sår tvil om rådende vitenskapelig sannhet om at menneskeskapte CO 2-utslipp vil endre klimaet.

Men dette er langt fra noen sannhet, da det er titusenvis av forskere og vitenskapsmenn i verden som ikke bare er uenige, men det vet at IPCC tar fullstendig feil. CO2 påvirker i veldig liten grad drivhuseffekten og temperaturen, det er først og fremst temperaturstigning i havet som medfører at det avgasses mer CO 2 til atmosfæren.

Vanndampen dominerer drivhuseffekten totalt og virker både som termostat og regulator. Selv en dobling av CO 2-nivået vil bare gi en temperaturstigning på noen få tideler av en grad.

Randers sier også at naturen ikke har kompensert for menneskelige utslipp de siste 100 år, og at temperaturen i denne perioden har steget med 0,7 grader C. I sin naivitet snur han saken på hodet, for det er naturen selv som har forårsaket denne stigningen på 0,7 grader.

I den lille istiden, som var slutt ca. 1850 var det lav solaktivitet i en lang periode, men etter hvert kom sola inn i en mer normal 11 års syklus og temperaturen begynte etter hvert å stige langsomt pga. øket solabsorpsjon på jordoverflaten frem til 1999.

At temperaturen stiger litt etter en kald periode, er helt normalt og har lite eller ingen ting med CO 2 å gjøre. Siden 1999 har den globale temperaturen ikke steget, og har de siste to-tre årene faktisk gått ned. Solaktiviteten er igjen meget lav, noe som gjør at nordlyset også blir borte.

Det er skremmende å se at en som titulerer seg som professor og klimastrateg har så dårlige klimakunnskaper, og Randers må vel da ta noe av ansvaret for at norsk klimapolitikk nå er i ferd med å utvikle seg til en katastrofe.

Store investeringer i CO 2-deponering på Sleipner og Melkøya samt CO 2-rensing på Kårstø og Mongstad og i tillegg regnskogen i Brasil vil til sammen komme på bortimot 150 milliarder kroner. Denne jobben kan CO 2-balansen mellom havet og atmosfæren samt fotosyntesen gjøre gratis for oss.

Om noen år vil alle se at disse «månelandingene» har blitt en total fiasko. Å tro at man kan kontrollere CO 2-nivået i atmosfæren er nytteløst, men meget kostbart.

Per Jan Langerud

Klimagransker

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.