NYHETER

Hjemmeseier til Odd Mathisen

Odd Mathisen fra Alta får et kontrakt verd 87,2 millioner kroner i hjemkommunen. Oppdraget gjelder utbedring av vel tre km av E6. Klagefristen gikk ut 29. august uten at noen benyttet seg av muligheten.

Midtlinje vil man ikke møte på E6 mellom Møllnes og Storvikeidet på en stund, men skal man tro skiltet til høyre, kan man oppleve mer eksklusive møter. (Foto: Google)
Midtlinje vil man ikke møte på E6 mellom Møllnes og Storvikeidet på en stund, men skal man tro skiltet til høyre, kan man oppleve mer eksklusive møter. (Foto: Google)
31. aug. 2015 - 09:54

Strekningen som skal utbedres går mellom Møllnes og Storvikeidet. Den inngår i den atskillig lengre strekningen Hjemmeluft-Storsandnes på vestsiden av Altafjorden, som utbedres for nesten tre milliarder kroner.

Masseuttaket nellom Møllnes og Storvikeidet blir betydelig. Ikke mindre enn 140 000 kbm skal sprenges ut fra vegtraséen. Av dette blir 15 000 kbm brukt på anlegget, resten går til fyllplass. Det skal også graves ut vel 38 000 kbm løsmasser.

Vegen må være åpen i hele anleggstiden, men korte strekninger kan bli midlertidig enveiskjørt.

I dag er det ingen midtlinje mellom Møllnes og Storvikeidet. Europavegen er for smal. Nå skal den få 6,5 meter bred kjørebane med en asfaltert skulder på en meter på hver side.

Alt arbeid bortsett fra legging av slitelag må være fullført innen 1. desember 2016. Slitelaget må være på plass innen 31. juli 2017.

For tiden er det arbeid i gang andre steder på E6 i Alta, som og må må fullføres innen utgangen av 2016. Det eneste som vil gjenstå da, er strekningen Langnesbukt-Storsandnes, hvor det inngår en 3 440 meter lang tunnel. Vegvesenet håper at anleggsarbeidet på den strekningen kan sendes ut på anbud i løpet av september.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.