NYHETER

Hjemmeseier til Bulldozer Maskinlag

 Bulldozer Maskinlag fra Sortland i Vesterålen skal anlegge to kilometer gang/sykkelveg like ved hjemstedet. Kontrakten som er verd 15,293 millioner kroner, ble underskrevet 4. desember.

Huset til venstre står i vegen for gang/sykkelvegen. I stedet for å innløse det har Vegvesenet valgt å flytte fylkesveg 82 mot høyre. (Foto: Google)
Huset til venstre står i vegen for gang/sykkelvegen. I stedet for å innløse det har Vegvesenet valgt å flytte fylkesveg 82 mot høyre. (Foto: Google)
5. des. 2012 - 09:00

Avstanden fra entreprenørens hovedkontor til anleggstedet er bare fire kilometer. Gang/sykkelvegen skal gå langs fylkesveg 82 mellom Steiro og Elvenes sør for Sortland sentrum. Denne vegen var tidligere kjent som E 10, men det var før Lofoten fikk sin fastlandsforbindelse.

Sommeren neste år skal jobben være gjort. Da blir det 19 sammenhengende kilometer med gang/sykkelveg langs østsiden av Langøya. Ytterpunktene er Vikosen på fylkesveg 820 i nord og Holand på fylkesveg 82 i sør. Sortland sentrum ligger omtrent midt mellom.

Den siste strekningen blir tre meter bred der den bare skal betjene fotgjengere og syklister. Noen steder skal den også fungere som adkomstveg til boliger. Der økes bredden til fire meter.

Gang/sykkelvegen ligger på vestsiden av kjørebanen på hele strekningen Vikosen-Holand. Det skal den også gjøre mellom Steiro og Elvenes. Her er det for meste jordbruksarealer langs fylkesveg 82, men det er også en del private hager.

Over en strekning på 6-700 meter blir fylkesvegen lagt om. Det er nødvendig for å slippe å rive to bygninger som står like ved kjørebanen. Det blir billigere å legge om vegen enn å løse inn bygningene for å gi plass til gang/sykkelvegen.

De totale omkostningene er beregnet til 25 millioner kroner, som blir dekket med ordinære fylkesvegmidler.

 

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.