T2

Hjemmekino i to kanaler

TEST: Harman/Kardon BDS470. Et solid kompaktsystem for TV-stua. 

HARMAN/KARDON BDS 470: Den underholdende lyden i kombinasjon med bra brukervennlighet gjør at du knapt kan bomme med dette systemet.
HARMAN/KARDON BDS 470: Den underholdende lyden i kombinasjon med bra brukervennlighet gjør at du knapt kan bomme med dette systemet. Bilde: Watt
Håvard Holmedal
13. juli 2012 - 17:40
Vis mer

Harman/Kardon har som mange andre forstått at hjemmekino i stua også kan komme fra et kompakt system med to høyttalere og en subwoofer.

Et 2.1-system som dette løfter filmopplevelsen hjemme til nye høyder i forhold til det man vanligvis kan oppleve fra en TV, men det kan selvsagt også spille stereo på høyt nivå.

En fornuftig pakke med utstyr gjør det enkelt å bruke og lett å sette opp.

TEST: Disse får maks lyd ut av din iPhone

På innsiden

Selv om systemet er av det kompakte slaget, finnes det nettverktilkobling, USB-inngang, en heldigital forsterker på 2x65 Watt, innebygget Blu-ray-spiller (som selvsagt også spiller CD-er), 3 HDMI-innganger, radio (ikke DAB), støtte for 3D, og avspilling av de vanligste film og musikkformatene.

Ønsker du å koble til en iPod, er innkjøp av en dokking som Harman kaller for The Bridge III eneste alternativ.

Subwooferen har en innebygget bass på 200mm som drives av en forsterker på 200Watt.

Høyttalerpakken er egentlig ganske stilig hvis du liker blank, svart lakk, hvis ikke kan de også kjøpes i hvitt.

TEST: De beste TV-kjøpene

Opplevelsen

Det går veldig greit å koble opp dette systemet, og få det til å spille. Fokuset på brukervennlighet har slått positivt ut, heldigvis. Menyene er lette å forstå, og navigeringen er enkel.

Master-enheten tar de fleste vanlige lydformater som for eksempel PCM, WMA, MKV, AAC og MP3, men ikke FLAC – som vi vet mange ripper musikkfilene sine til.

Bildekvaliteten er god, slik den skal og må være fra en BD-spiller. Det er vel knapt et Blu-ray-produkt som selges i kontrollerte former nå for tiden som ikke er gode nok.

Lyden er dynamisk og engasjerende og høyttalerpakken gir fra seg ganske mye lyd. Selv om satellittene er av det kompakte slaget, er de ikke laget for å spille bass i det hele tatt, og kan lages ekstremt kompakt.

Med subwooferen koblet til spiller BDS470 ganske stort og skikkelig, og selv om den aller dypeste bassen ikke er helt tilstede, blir filmopplevelsen på et hyggelig nivå til prisen.

Det er litt uvant å skulle klare seg uten en senter og et par bakhøyttalere, men plassert i lytteposisjon skapes det et ganske stort og innholdsrikt lydbilde. Det kan likevel ikke erstatte et velfrisert 5.1-system.

Subwooferen er ganske spillevillig, og selv om den gjør bra fra seg i forhold til prisklassen er det dessverre ingen snarveier til flott og fyldig bass. Det krever enda mer størrelse og krefter, og innkjøp av produkter som ikke akkurat gjør seg i en godt møblert stue.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Den samme underholdende opplevelsen får man når det spilles stereo. Stemmer er godt artikulert og systemet skiller godt mellom de enkelte instrumentene og stemmene på våre testplater. Overraskende nok er det ikke spesielt sært på hvilken type musikk det får å spille. Alt fra lett pop til tyngre rock fungerer mer enn brukbart.

TEST: Din neste musikkavspiller

Konklusjon

Harman/Kardon BDS470 er et fornuftig lite system som helt klart spiller godt i overkant av mange av alt-i-ett-løsningene som man finner ute i butikkene.

Lyden er bra integrert mellom subwoofer og satellitter, og lydsignaturen er livlig og engasjerende. Den underholdende lyden i kombinasjon med bra brukervennlighet gjør at du knapt kan bomme med dette systemet.

Vi mener det er aller best koblet til en stor TV med film i BD-spilleren.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Sjekk også ut våre hodetelefon-tester:

BOSE QUIETCOMFORT 15: Markedets beste støykansellering

DENON AH-D5000: Hodetelefoner i tre

SHURE SRH440: Store og tunge, men åh, som de låter

BOSE MIE2i: Sitter som støpt i øret

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.