T2

Hjemme-TV over alt

1. apr. 2008 - 07:01

Tenk hvor mange kroner du taper hvert år på det kostbare TV-abonnementet ditt bare fordi du ikke utnytter alle kanalene hele tiden.

Spesielt til sommeren med fotball-EM og sommer-OL vil nok mange gjerne ønske seg hjem til sofaen. Men det finnes løsninger.

Nettopp

Slingbox, eller slyngekassen om du vil, er en søt liten boks som står ved TV-mottakeren og så å si slynger signalene ut på nettet.

Enkelt forklart kobles boksen til en videokilde, som oftest en kabel-, satellitt- eller bakkenettmottaker. Så komprimerer den videostrømmen og sender den ut på nettet. Der ute i Cyberspace, kan du motta den på PC-en i programmet SlingPlayer som er gratis.

Send til mobilen

Vil du se TV på mobilen, koster det 240 kroner, men du trenger en Windows Mobile telefon, eller en med S60 eller UiQ-operativsystem.

Vi du bytte kanal, er ikke det noe problem. Du kobler ganske enkelt ledninger med infrarøde lamper til Slingbox-en og fester dem foran TV-mottakeren, eller DVD-en om du vil, og så produseres de samme lysglimtene som fjernkontrollen sender fra din virtuelle fjernkontroll.

Fra HD til hodet

Den nye Slingbox Pro er en oppgradert modell som også kan kverne en HD-kanal helt inn i mobilen din.

Men ikke regn med HD på mobilen. Det er det ikke nok piksler til. Og obs! Skal du se på fotball på mobilen,

Kostnadskontroll

Pass på at du er på WLAN eller har fastpris på datatrafikk. Ellers blir det en dyr fornøyelse.

Slingbox Pro, som kan kobles til fire videokilder, koster 2400 kroner og har til nå blitt solgt av Viasat, kommer snart i bredere distribusjon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.